Ο Παναγιώτης Τιμογιαννάκης είναι ο 1ος που κάνει κριτική της ταινίας και όχι της πολιτικής

Ο Παναγιώτης Τιμογιαννάκης είναι ο 1ος που κάνει κριτική της ταινίας και όχι της πολιτικής
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε τι σημείο φτάσαμε: να διευκρινίζει από την αρχή ο κριτικός κινηματογράφου ότι θα μιλήσει για την ταινία του Κώστα Γαβρά, «Ενήλικες στο Δωμάτιο» και όχι για την πολιτική του Γιάνη Βαρουφάκη.

29 Σεπτεμβρίου 2019

Γράφει λοιπόν ο Παναγιώτης Τιμογιαννάκης: «Ο καθένας θα πάει να δει την ταινία που θέλει να δει και ίσως όχι αυτήν που προβάλλεται στο "πανί". Ο υποφαινόμενος θα γράψει για την ταινία του "πανιού", διότι έτσι αντιλαμβανόταν -αντιλαμβανόμουν!- ανέκαθεν την κριτική και το ρόλο της. Ξεκινώντας από ένα "μότο" πως "αν η κριτική είναι κάτι τόσο υποκειμενικό και δεν συμπλέει με τους κανόνες του αντικειμένου, τους κανόνες που διέπουν μια κινηματογραφική ταινία, τους κανόνες της Τέχνης του Κινηματογράφου δηλαδή, τότε δεν έχει λόγο να θεωρείται επάγγελμα". Αυτό , λοιπόν, που θα διαβάσετε παρακάτω είναι ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ». (η συνέχεια ΕΔΩ)

Και αν δεν μας πιστεύετε, αν δεν πιστεύετε τον Παναγιώτη δηλαδή, δείτε τι ανεβάσαμε στο Twitter για την... κριτική της ταινίας που έκανε ο Δημήτρης Δανίκας στο Πρώτο Θέμα. Θα ρίξουμε πολύ γέλιο αυτή την εβδομάδα που βγαίνει το φιλμ στις κινηματογραφικές αίθουσες. Θα γραφτούν τέρατα.