Ποια ουδετερότητα, ποια αμεροληψία και ποιο κύρος;

Ποια ουδετερότητα, ποια αμεροληψία και ποιο κύρος;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ΕΡΤ έβγαλε ανακοίνωση εναντίον δημοσιογράφου της επειδή αυτός έγραφε στο Facebook υπέρ του ΠΑΜΕ κι εναντίον των ΜΑΤ.

07 Οκτωβρίου 2019

Ο Νίκος Αγγελίδης λοιπόν έβαλε στη σελίδα του στο Facebook δύο φωτογραφίες από τα επεισόδια του Σαββάτου μεταξύ του ΠΑΜΕ και των ΜΑΤ και τις σχολίασε.

Το πρώτο σχόλιο ήταν «Κι όμως δεν πέρασε ο Οβελίξ... Το ΠΑΜΕ ήταν...» για τη φωτογραφία παραπάνω και το δεύτερο «Ρε Νουρέγιεφ... δεν φτουράς μια μπροστά στο ΠΑΜΕ» για τη φωτογραφία παρακάτω (και τις δύο τις πήραμε από τη σελίδα του στο facebook).

 

Ηρθε λοιπόν το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ να στηλιτεύσει το γεγονός: «Η ελευθερία του λόγου δεν είναι ασφαλώς μόνον κατοχυρωμένη, αλλά και αυτονόητη για όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους της. Εξίσου αυτονόητη είναι, όμως, και η ανάγκη όσοι εργάζονται στην ΕΡΤ να έχουν -εν γένει στο δημόσιο λόγο τους- αυξημένη ευαισθησία στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, γνωρίζοντας ασφαλώς ότι εργοδότης τους είναι όλοι οι Ελληνες πολίτες και όχι μόνον όσοι τυχόν συμφωνούν με τις προσωπικές τους απόψεις. Ως εκ τούτου είναι απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες ακραίες εκφράσεις που χρησιμοποίησε στέλεχος της ΕΡΤ, απαξιώνοντας το κράτος δικαίου, και υπονομεύοντας έτσι την ουδετερότητα, την αμεροληψία και το κύρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Είναι δυνατόν να βγαίνει ολόκληρη ΕΡΤ να καταδικάζει τα σχόλια ενός εργαζόμενου, σχόλια που έκανε στα social media; Λίγη σοβαρότητα δεν έβλαψε κανέναν. Αφήστε που θυμίζουν άλλες εποχές. 

Και ας μη μιλήσουμε καλύτερα για την «ουδετερότητα, την αμεροληψία και το κύρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» γιατί θα γελάσουν και οι πέτρες.

Υπήρξε και άλλο post του Νίκου Αγγελίδη ως απάντηση προφανώς στην Ομάδα Αληθείας: «Στην δουλειά μου είμαι πάντα συνεπής, όπως ήμουν συνεπής και στα δυο χρόνια αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Με αυτό και μόνο ως γνώμονα, στέλνω λοιπόν μήνυμα στους απειλούντες ότι χασκογελάω με τις "φοβέρες" τους... Γιατί δεν είμαι σαν τα μούτρα τους, να παίρνω εντολές και να εκτελώ κατά παραγγελία τα ρεπορτάζ... Είμαι πολίτης αυτού του τόπου, είμαι πολίτης αυτού του κόσμου και δικαίωμα μου, αναφαίρετο, είναι να υποστηρίζω ότι θέλω πολιτικά, πολύ περισσότερο δε από τη στιγμή που την πολιτική μου άποψη και ταυτότητα, δεν την έχω χρησιμοποιήσει ούτε μισή φορά στην επαγγελματική μου ιδιότητα για να επηρεάσω κόσμο...».