Media News εν τάχει (09/10)

Media News εν τάχει (09/10)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι τελευταίες κινήσεις του ομίλου ΑΝΤ1 για το Μακεδονία TV.

09 Οκτωβρίου 2019

Συγκεκριμένα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει «καταχρηστικές» απολύσεις εργαζομένων στο κανάλι, απαξιωτική στάση από πλευράς εργοδοσίας στην Επιθεώρηση Εργασίας και την «μετακόμιση» της ροής του από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, καλώντας τον όμιλο να επαναφέρει στο δυναμικό του καναλιού όλους τους απολυμένους εργαζόμενους. Όλα αυτά, εν όψει της προκήρυξης των θεματικών αδειών (όποτε αυτή γίνει), με το Μακεδονία TV να έχει ήδη μετατραπεί σε «μη ενημερωτικό» κανάλι, παίζοντας μόνο σειρές, ταινίες και τηλεμάρκετινγκ.

-------------------------

Με ανθρώπινες ιστορίες ξεκινά τη νέα σεζόν η «Αυτοψία» στον Alpha. Την Πέμπτη στις 23.50 ο Αντώνης Σρόιτερ φιλοξενεί στην εκπομπή τον Γιάννη Παρδαλή, τον πρώτο Έλληνα που φόρεσε το «βραχιολάκι επιτήρησης», ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος ως μέλος της συμμορίας που ανατίναζε ATM όταν τραυματίστηκε και εγκαταλείφθηκε ακρωτηριασμένος στην άσφαλτο, και ο Νίκος Σκουριάς, ένας από τους (μόνο) 9 επιζήσαντες μιας πτήσης όπου έχασαν τη ζωή τους 87 άνθρωποι, πριν 27 χρόνια στο βουνό Bosges.

-------------------------

Την ίδια μέρα, στο ίδιο κανάλι και στον ίδιο δημοσιογράφο, θα δώσει την πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha στις 7 το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει για θέματα της επικαιρότητας και το μέλλον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

-------------------------

Συνάντηση με το ΔΣ της ΕΡΤ, και συγκεκριμένα με τον Κωνσταντίνο Ζούλα και τον Γιώργο Γαμπρίτσο, είχε χθες η ΠΟΣΠΕΡΤ με αντικείμενο τα εργασιακά εντός της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και το μέλλον της. Ωστόσο η ομοσπονδία δεν έμεινε πλήρως ικανοποιημένη από τις θέσεις της διοίκησης της ΕΡΤ, λέγοντας στην σχετική ανακοίνωσή της πως «οι απαντήσεις που δόθηκαν εκ μέρους του Δ. Συμβούλου και του Προέδρου της εταιρείας ήταν στην πλειονότητά τους θολές και αόριστες».

-------------------------

Nova εναντίον SDNA. Η συνδρομητική πλατφόρμα κατέθεσε αγωγή εναντίον του αθλητικού portal, λόγω δημοσιευμάτων του που την ενέπλεκαν στη λειτουργία του VAR. Η Nova ζητά από την πλευρά της την «αποκατάσταση της αλήθειας», ενώ το SDNA κάνει λόγο για «ποινικοποίηση της κριτικής στην Ελλάδα».