Νυχτερινές φαντασίες

Νυχτερινές φαντασίες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών στο μουσείο Μπενάκη το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

31 Οκτωβρίου 2019

Η σειρά συναυλιών της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών στο μουσείο Μπενάκη συνεχίζεται με τη δεύτερη συναυλία της, το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου, με έργα εμπνευσμένα από τη γαλήνη του Δειλινού και τη μαγεία της Νύχτας.

Το πρόγραμμα αρχίζει με την πασίγνωστη «Σερενάτα» για ορχήστρα εγχόρδων, έργο 48, του Τσαϊκόφσκι ένα έργο που συνδυάζει τη δραματικότητα και τη μελαγχολία με την αισιοδοξία. Το κεντρικό, ελληνικό, έργο της συναυλίας είναι η Σουίτα Κοντσερτάντε για ορχήστρα εγχόρδων και σόλο πιάνο από την Όπερα-Μπαλέτο "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" του Περικλή Κούκου.

Το έργο συνδυάζει στοιχεία μοντερνισμού, πολυρυθμικότητας και μουσικής τζαζ και αντλεί στοιχεία από την πολύ επιτυχημένη ομώνυμη όπερα του σπουδαίου συνθέτη, ο οποίος έχει δώσει στο πιάνο τον κεντρικό ρόλο. Σολίστ θα είναι ο γνωστός πιανίστας, Δημήτρης Κούκος.

Η συναυλία ολοκληρώνεται με την Πρώτη Συμφωνία, σε Ντο μείζονα, του Μπετόβεν.  Πρόκειται για ένα έργο προφητικό, που ξεκινάει με έναν πολύ αντισυμβατικό, σχεδόν επαναστατικό για την εποχή του τρόπο, ανοίγοντας τον σπουδαιότερο κύκλο συμφωνιών στην ιστορία της μουσικής και προαναγγέλλοντας, ίσως, από πολύ νωρίς την κορύφωση του φινάλε της 9ης συμφωνίας.

ΣΟΛΙΣΤ: Δημήτρης Κούκος

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Νίκος Μαλιάρας

Ώρα 20:30

Προπώληση στα ταμεία του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138 (Τ 210 34 53 11)