Πέθανε ο Γιάννης Σπανός

Πέθανε ο Γιάννης Σπανός
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ενας από τους σπουδαιότερους Έλληνες συνθέτες «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών και ήδη τα ραδιόφωνα κάνουν αφιερώματα.

31 Οκτωβρίου 2019

Στο Δεύτερο Πρόγραμμα ανακοίνωσαν το θάνατό του και ο Πάνος Χρυσοστόμου άλλαξε πλήρως τη δομή της εκπομπής. Ενώ ο Μέντα 88, όπως μας ενημέρωσαν, απόψε μέχρι τα μεσάνυχτα θα παίζει μόνο Γιάννη Σπανό ενώ ετοιμάζει και αφιέρωμα για αύριο.

Αύριο στη 1 το μεσημέρι ο 105.5 Στο Κόκκινο θα μεταδώσει μία αυτοβιογραφική συνέντευξη που είχε δώσει ο Γιάννης Σπανός στον Αλέξη Βάκη. Από το 2009. 

Ο ΣΚΑΙ 100.3 παρουσιάζει απόψε στις 22:00 ένα ειδικό αφιέρωμα με μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του.

Αφιέρωμα του Ελληνικού 93.2 στις 7 το απόγευμα στην εκπομπή του Διονύση Καστόρα.

Και η ΕΡΤ. Απόψε Πέμπτη στις 22:00 η ΕΡΤ2 θα μεταδώσει την εκπομπή «Μονόγραμμα», που ήταν αφιερωμένη στον σπουδαίο συνθέτη. Η εκπομπή θα επαναληφθεί αύριο Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019, στις 09:40, στην ΕΡΤ2. Επίσης, η ΕΡΤ1 αύριο Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019, στις 22:00, θα μεταδώσει σε επανάληψη τα δύο μέρη της εκπομπής «Συναντήσεις», που ήταν αφιερωμένα στον Γιάννη Σπανό.

Ο Γιάννης Σπανός είχε συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους Έλληνες στιχουργούς και τραγουδιστές, ενώ έγραψε μουσική για τον κινηματογράφο. Υπήρξε από τους συνθέτες που πρωτοστάτησαν στο «Νέο Κύμα». Το πρώτο του τραγούδι ήταν το «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» με την Καίτη Χωματά. Άλλα τραγούδια του, η «Οδός Αριστοτέλους», τα «Άσπρα Καράβια», το «Μια φορά θυμάμαι», η «Μαρκίζα», το «Θα με θυμηθείς» και πολλά ακόμα.