Αύριο βγαίνει «στο σφυρί» το Mega

Αύριο βγαίνει «στο σφυρί» το Mega
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε λίγες ώρες, θα μάθουμε ποιος θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης του «μεγάλου καναλιού».

29 Οκτωβρίου 2019

Μέχρι αύριο στις 11 το πρωί θα πρέπει να στείλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους οι ενδιαφερόμενοι για το Mega, με τους φακέλους τους να ανοίγουν την ίδια μέρα από τους ειδικούς διαχειριστές της «Τηλέτυπος Α.Ε.». Λίγες μόνο μέρες πριν ο ιστορικός τηλεοπτικός σταθμός κλείσει 30 χρόνια λειτουργίας.

Η όποια προσφορά, θυμίζουμε, θα πρέπει να αφορά είτε την «Ομάδα Ενεργητικού Α'», που είναι η ακίνητη περιουσία του Mega (κάποιες εκτάσεις στο Μαρούσι και το Ηράκλειο Κρήτης), είτε την «Ομάδα Ενεργητικού Β'» που είναι όλα τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του καναλιού, όπως η (πολύτιμη) ταινιοθήκη του, το σήμα «Mega», όλοι οι τίτλοι που έχει κατοχυρώσει, το αρχείο ειδήσεων, τα μηχανήματά του, οι συμμετοχές του, τα χρέη του κ.ά.

Ειδικά ο δεύτερος πλειστηριασμός αναμένεται να προσελκύσει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, κυρίως από υπάρχοντες καναλάρχες που θέλουν διακαώς να ενισχύσουν την θέση τους στο τηλεοπτικό τοπίο. Κι όχι άδικα, από τη στιγμή που το Mega με «σβηστές μηχανές» και μόνο με τις σειρές του είχε (μίνιμουμ) 6% τηλεθέαση.