Ένας κοσμοπολίτης καλλιτέχνης

Ένας κοσμοπολίτης καλλιτέχνης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο José Carreras, αποχαιρετά το ελληνικό κοινό στις 24 Νοεμβρίου.

03 Νοεμβρίου 2019

Τον έχουμε δει να αγγίζει τα χρυσά μανικετόκουμπα του πουκαμίσου του ακόμα και να σφίγγει τα δάχτυλά του στο κρεσέντο της ερμηνείας του. Ο José Carreras, ο πρίγκιπας της Βαρκελώνης, ο άνθρωπος που του χτύπησε την πόρτα η λευχαιμία και το 1988 ίδρυσε το «Διεθνές Ίδρυμα Χοσέ Καρρέρας για τη Λευχαιμία» (Internacional Josep Carreras per a la Lluita contra la Leucèmia), καθώς είχε διαφύγει τον κίνδυνο, έρχεται για μία συναυλία στην Ελλάδα στο κλειστό γήπεδο Μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α.

Γεννημένος στη Βαρκελώνη το 1946, ο José Carreras έδειξε από νωρίς το ταλέντο του στη μουσική και στο τραγούδι. Σε ηλικία 11 ετών έκανε το ντεμπούτο του ως Trujamán στην όπερα El retablo de maese Pedro του Manuel de Falla. Έχει ερμηνεύσει περισσότερους από 60 ρόλους στην όπερα, ενώ τον έχουν ονομάσει ως «Ένας από τους τρεις τενόρους» αφού από το 1990 έως το 2003 έδωσε αμέτρητες συναυλίες με τον Πλάθιδο Ντομίνγκο και τον Λουτσιάνο Παβαρόττι.

Η συναυλία στο Ο.Α.Κ.Α. χαρακτηρίζεται ως μοναδική, όχι μόνο γιατί ο μεγάλος καλλιτέχνης έχει περιορίσει στο έπακρο τις εμφανίσεις του σε μεγάλους χώρους, αλλά και γιατί θα είναι η τελευταία του εμφάνιση τόσο για την Ελλάδα όσο και για όλες τις Βαλκανικές χώρες.

Περισσότερα για τη συναυλία ΕΔΩ: