Ηχοτοπία στο Temple

Ηχοτοπία στο Temple
Ακολουθήστε μας στο Google news

To Σάββατο 16 Νοεμβρίου, παρουσιάζουν την καινούρια τους δουλειά με τίτλο Χωρίς Ταχύτητα.

03 Νοεμβρίου 2019

Δύο χρόνια μετά το ξεκίνημά τους και ένα χρόνο μετά το πρώτο τους release τα «Ηχοτοπία», που έγιναν γνωστά από τη σύνδεση του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου με την electro-technoir μουσική και τις οπτικοακουστικές τους live εμφανίσεις, εμφανίζονται στο Temple.

Τα «Ηχοτοπία», είναι το οπτικοακουστικό σχήμα του Παναγιώτη Τομαρά (Kymatropika) και του Στέφανου Κωνσταντινίδη (Electroware). Βασικός τους άξονας η παραποίηση οπτικού υλικού από τον ελληνικό κινηματογράφο και την τηλεόραση, σε συνδυασμό με αναλογικο-ψηφιακά synthesizers, sequensers και drum machines.

Με τον ήχο τους να ταλαντεύεται ανάμεσα σε synthpop, techno και vaporwave, τον Παναγιώτη στη μουσική και το βίντεο, τον Στέφανο στη μουσική και το sound engineering, άρχισαντο 2017 να χτίζουν φανταστικές ιστορίες για την αγάπη, την πόλη και τη φευγαλέα καθημερινότητα.

Μαζί τους, ο Παντελής Θεοδωρίδης, μέλος του ηλεκτρονικού συγκροτήματος Regressverbot, που εδώ εμφανίζεται με το όνομα Αthens Computer Underground. Συνδυάζοντας εξοπλισμό της πρώιμης «χειροποίητης» ηλεκτρονικής χορευτικής σκηνής και digital synthesizers που χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς στην παραγωγή soundtracks της δεκαετίας του 90, παρουσιάζει συνθέσεις που αντλούν έμπνευση από τα μουσικά ρεύματα του acid house, detroit techno, early drum and bass και την λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του 80.

Πόρτες: 20:30



Στην ίδια κατηγορία