Οι Deep Purple στα 25α γενέθλια του Rockwave Festival

Οι Deep Purple στα 25α γενέθλια του Rockwave Festival
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ερχονται Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 στο TerraVibe Park μαζί με τους Opeth.

07 Νοεμβρίου 2019

Οι Deep Purple είναι δίχως αμφιβολία ένα συγκρότημα - θρύλος. Οι προπάτορες της hard rock / heavy metal μουσικής επιστρέφουν στην Ελλάδα και προσθέτουν το Rockwave Festival στις στάσεις της ευρωπαϊκής τους περιοδείας. 

Η ιστορία των Deep Purple μετρά περισσότερα από 50 χρόνια. Ξεκινά το 1968 όταν, στο Hertford της Μεγάλης Βρετανίας πρόβαρε μία παρέα μουσικών που σύντομα θα ονομαζόταν Deep Purple και ορμητικά θα εντασσόταν στην Αιρετική Αγία Τριάδα της βρετανικής hard rock/ heavy metal, μαζί με τους Led Zeppelin και Black Sabbath. Το βράδυ της 6ης Ιουνίου, οι Deep Purple έρχονται στο Terra Vibe Park, για να πλημμυρίσουν την αττική νύχτα με τον πιο «λυρικό θόρυβο» της ροκ μουσικής.

Στην 25η επέτειο του Rockwave Festival θα βρεθούν και οι  «τιτάνες» του prog metal οι Σουηδοί Opeth. Το πρώτο riff που έμαθε ο Mikael Åkerfeldt στην κιθάρα δεν είναι άλλο, φυσικά, από εκείνο του Smoke on the Water, και, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, η λατρεία του για τους Deep Purple είναι «αιώνια». Στις 6 Ιουνίου, λοιπόν, οι Opeth επιστρέφουν στην Ελλάδα και ετοιμάζονται να συναντήσουν τα είδωλά τους, τους θρυλικούς Deep Purple, για να γιορτάσουν μαζί τα 25α γενέθλια του Rockwave Festival!

Οι Opeth είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού. Εκεί όπου ο ρομαντισμός συναντά τη μελαγχολία και η ψυχεδέλεια μπλέκεται με τις progressive φόρμες, το αποτέλεσμα που προκύπτει, είναι ένα σαγηνευτικό αμάλγαμα σκληρού αλλά προσεκτικά δουλεμένου ήχου. Ένα συγκρότημα, που δεν παύει να εξελίσσεται και να προσφέρει στους φαν του σκληρού ήχου αριστουργηματικά album και εντυπωσιακές live εμφανίσεις.

Ξεκινώντας τη μουσική τους πορεία το 1989, οι Opeth δεν έχουν σταματήσει μέχρι σήμερα να εντυπωσιάζουν. Από το ατμοσφαιρικό death metal και τα brutal φωνητικά έως τα progressive στοιχεία και τις rock επιρροές των 70s και της free τζαζ δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να πειραματίζονται, να εξερευνούν και να διευρύνουν τους μουσικούς τους ορίζοντες.