Να γιατί η Κατερίνα Πολέμη ζει πάντα με μια saudade

Να γιατί η Κατερίνα Πολέμη ζει πάντα με μια saudade
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια, γράφει στο Loaded.gr, για τις εμφανίσεις της στο club του Σταυρού του Νότου και μας εξηγεί τι σημαίνει «saudade».

08 Νοεμβρίου 2019

«Όταν ο πατέρας σου είναι Έλληνας, η μητέρα σου Βραζιλιάνα, έχεις γεννηθεί και ζήσει μέχρι τα δέκα σου στο Λονδίνο, μετά στην Ελλάδα για οκτώ χρόνια, μετά στην Αμερική για πέντε χρόνια, μετά πίσω στην Ελλάδα ως ενήλικας και επαγγελματίας πια και στα ενδιάμεσα ταξίδευες στη Βραζιλία όπου ζουν 12 θείοι και θείες σου, 18 πρώτα ξαδέλφια και αλλά τόσα δεύτερα και τρίτα, πάντα ζεις με μια saudade.

 Οπότε αποφάσισα να ονομάσω την νέα παράσταση που θα παρουσιάσουμε 20 & 27 Νοεμβρίου στο Σταύρο του Νότου Club «Saudade», μια Βραζιλιάνικη λέξη που παραπέμπει στην έννοια της νοσταλγίας και της λαχτάρας για όλα εκείνα που μπορεί να μου - να μας έχουν λείψει: Άνθρωποι, τόποι, καταστάσεις, συναισθήματα αλλά και καλοσύνη, αδελφικότητα, χιούμορ, ηρεμία, ζωντάνια, ευτυχία, ερωτισμός...

Το σημείο αναχώρησης και το σημείο προσγείωσης του  προγράμματος που έχω ετοιμάσει λοιπόν είναι η saudade καθώς το ταξίδι μας θα ακουμπήσει διάφορα σημεία της γης με τον τρόπο που τα έχω βιώσει εγώ.

Θα περάσουμε από την Ελλάδα, θα περάσουμε από την Αμερική, θα περάσουμε από τη Βραζιλία, την Ισπανία... Θα περάσουμε από στίχους και μουσικές σπουδαίων συνθετών και στιχουργών και θα περάσουμε και μια βόλτα από δικές μου συνθέσεις από τον πρώτο μου δίσκο «Spread The music not the name» αλλά και από επόμενες δουλειές στο θέατρο όπως «Το βαλς του Ορφέα» που έγραψα για την παράσταση «Ευρυδίκη» ή «Η Μεγάλη Χίμαιρα» που έγραψα για την ομώνυμη παράσταση.

Θυμάμαι μικρή που μου έλεγε η μητέρα μου πως είναι πολύ σημαντικό το ποιος σε συνοδεύει. Εκείνη το εννοούσε γενικά στη ζωή. Ε, για αυτή την παράσταση λοιπόν θέλησα να με συνοδεύσουν οι παλιοί μου συνεργάτες –φίλοι που είναι και «μουσικάρες» και  που με τιμάνε τα τόσα πολλά λίγα χρόνια που κάνουμε μουσική μαζί. Στην τρομπέτα και flugel horn ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, στο μπάσο ο Κώστας Πατσιώτης και στα τύμπανα ο Γιάννης Αγγελόπουλος (Jan Van).

Σας περιμένουμε στις 20 & 27 Νοεμβρίου στον Σταύρο του Νότου Club ώστε να ολοκληρωθεί η καλή συντροφιά».

_______________________________________________________

Περισσότερα για τις εμφανίσεις της Κατερίνας Πολέμη ΕΔΩ: