Από τότε που ήρθα στην Ελλάδα γνώρισα ένα μεγάλο κοινό που λέγεται πρόσφυγες

Από τότε που ήρθα στην Ελλάδα γνώρισα ένα μεγάλο κοινό που λέγεται πρόσφυγες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Dilek Koç, η τραγουδίστρια που γνωρίσαμε μέσα από την Πολίτικη Κουζίνα, γράφει στο Loaded.gr με αφορμή την συναυλία της στο Πειραιώς 131.

11 Νοεμβρίου 2019

Update: Η προγραμματισμένη συναυλία για τις 14 Νοεμβρίου μεταφέρεται για τον Ιανουάριο.

"Ήρθα στην Ελλάδα περίπου πριν 20 χρόνια. Ως απόφοιτος αρχιτέκτων μηχανικός από το Πολυτεχνείο της Κωνσταντινούπολης, έκανα στη συνέχεια συμπληρωματικά μαθήματα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησα μαθήματα Βυζαντινής μουσικής με δάσκαλο τον Παναγιώτη Νεοχωρίτη και το πρώτο μου βήμα στη Ελληνική δισκογραφία έγινε με τον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή το 2002 στο άλμπουμ «Σέρα», τραγουδώντας  στα τούρκικα το «Ήταν Αέρας» που πρωτοτραγούδησε η Λιζέτα Καλημέρη.

Στη συνέχεια, η συμμετοχή μου στο soundtrack της ταινίας «Πολίτικη Κουζίνα» της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με το τραγούδι «Baharat, tarçın ve buse» έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πορεία μου.

Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξε η  συνεργασία μου με τη Γλυκερία τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά. Μία συνεργασία, με μία τεράστια φωνή της Ελληνικής μουσικής που με γεμίζει πνευματικά τις στιγμές που τραγουδώ τα τραγούδια των πονεμένων δυο λαών.

Το Σεπτέμβριο 2019 κυκλοφόρησε η τέταρτη σε σειρά, προσωπική μου δισκογραφική δουλειά με το τίτλο «Songs of Cappadocia-Τραγούδια της Καππαδοκίας». Ήταν όνειρο πολλών χρόνων να ολοκληρώσω αυτό το άλμπουμ με τα τραγούδια των Ελλήνων και των Τούρκων της Καππαδοκίας.

Στη μουσική σκηνή «Πειραιώς 131», θα παρουσιάσω τραγούδια παραδοσιακά και σύγχρονα που έχουν σημαδέψει εμένα προσωπικά. Από τότε που ήρθα στην Ελλάδα γνώρισα ένα μεγάλο κοινό που λέγεται πρόσφυγες. Τραγούδια και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου, από την κοινή παράδοση των προσφύγων, τραγούδια που αγάπησαν και οι δυο λαοί και γενικά οι λαοί της Ανατολικής Μεσόγειου και των Βαλκανίων, τραγούδια από όλες μου δισκογραφικές δουλειές.

Θα γεμίσουμε τον χώρο με ρυθμούς και μελωδίες και θα τραγουδήσουμε  όλοι μαζί  τραγούδια του  Λιβανελή, του Ορφέα Περίδη, του Γιώργου Καζαντζή, της Ευανθία Ρεμπούτσικα και του Μάνου Λοΐζου.

Εγώ στα Τούρκικα, εσείς στα Ελληνικά…"