Shots

Βέβηλος εναντίον BD Fooxmoor

12 Νοεμβρίου 2019

Με ένα post του στο facebook ο Βέβηλος επιτίθεται στον BD Fooxmoor των Active Member λέγοντάς του πως «η δειλία σου με θίγει σαν αντίπαλο»

Σε ένα από τα τελευταία live των Active Member, το Σάββατο 9/11 στο Πειραιώς academy, ο BD FOOXMOOR, γνωστή καρικατούρα της hip hop σκηνής, μετά το φυσάει κόντρα, βγήκε από το πρόγραμμα του για να μου αφιερώσει ένα τραγούδι. Πάνε χρόνια που ο Μιχάλης γράφει ότι να ναι αλλά αυτά τα δύο τετράστιχα αφοί αναφέρονται στο πρόσωπο μου, που σαν άλλος Μιχαλολιάκος παίζει και να μην παραδεχθεί, θα ήθελα να τα αναλύσω.

«Όσους δεν βλέπεις κοντά μας είναι πονήματα του χθες /περαστικοί απ’ τη μπουζού και τα γαμωμαναδικα / να καμαρώνεις ήρωες σου που ψείριζαν γριές / σπρώχνανε πρέζα και έκλεβαν βενζινάδικα. Για όσους δε βλέπεις κοντά μας παίρνει καιρό / δεν είναι εύκολο τα ρημάδια υπάρχουν σε αφθονία / γι’ αυτό σου έστησα μια φάρσα επί σκηνής να το χαρώ / ένα λαρύγγι των μπάτσων να λέει το policemania...»

Όποτε λοιπόν και όπου θες, ανοίγουμε τις δικογραφίες μας. Δεν έχω κανένα θέμα. Εγώ είμαι περήφανος για την στάση μου, τόσο μέσα στις φυλακές όσο και έξω από αυτές. Πάντα έμπαινα ως μονάδα χωρίς συγκατηγορούμενο και αυτό λέει πολλά σε όσους ξέρουν τους νόμους της φυλακής. Εξέτισα τη ποινή μου μία-μία για οχτώ χρόνια. Πλήρωσα για όλα, έκοψα τα ναρκωτικά μόνος μου και βγήκα πιο δυνατός. Στέκομαι στα πόδια μου κι όχι στα γόνατα μου, κάτι που εσύ δεν κατάφερες μέχρι σήμερα. Αν λοιπόν έχεις τα άντερα να ανοίξουμε τις δικογραφίες μας εκεί θα συναντήσουμε την πρώτη μας διαφορά. Εμένα μ’ έχουν ως κατηγορούμενο κι εσένα ως μηνυτή. Δεν έσπρωξα ποτέ μου ναρκωτικά και βέβαια δεν ψείριζα γριές. Δεν έχω ούτε ένα τέτοιο δικαστήριο για τέτοιες πράξεις.
(Ξαναλέω λοιπόν, όποτε θες ανοίγουμε τις δικογραφίες μας)

Είναι πιθανόν οι μηνύσεις και οι αγωγές που έχεις κάνει όλα αυτά τα χρόνια να είναι όσα και τα τραγούδια σου. Κανονίσου λοιπόν να μου έρθουν μπάτσοι με τις μαλακίες σου και να μου χρεώνουν κι άλλα, μόνο και μόνο επειδή εσύ θίχτηκες που σταμάτησε ο κόσμος να σε ακούει και μου άνοιξες φάκελο. Κάτι τέτοιους σαν και σένα, που στο όνομα της τέχνης δίνουνε κόσμο για να αφήσουν την κλανιά τους στο αιώνιο, στη φυλακή τους δίνουν 24αρι και τους λένε ρουφιάνους.

Πρέζα – Μπουζού !!

Θα είχε ενδιαφέρον όταν σε καλούνε στις φυλακές να παίξεις για τους τοξικοεξαρτημένους να έγραφες στις ανακοινώσεις σου «Αύριο θα βρίσκομαι στην μπουζού Αυλώνας, να παίξω για τα πρεζάκια που έχουν μπουζουριάσει»
θα σε βγάζαν κομματάκια από εκεί μέσα καημένε.
Ακόμα βέβαια μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα ήταν αν στο «Τι άλλο φοβάσαι» -του Subcomantante Marcos - αντί για χρήστης που παλεύει για τη σωτηρία, να έγραφες «πρεζάκιας που παλεύει για τη σωτηρία». Αν δηλαδή χρησιμοποιείς τον όρο "πρέζα" υποτιμητικά για να προσβάλλεις έναν πρώην τοξικομανή, να είσαι μάγκας (σου βάζω δύσκολα τώρα) και να το κάνεις παντού.

«Πρεζάκια» αποκαλούσες και τον Πυροβάτη μέχρι που πέθανε. Τότε ξαφνικά έγινε αδερφός σου... Έσερνες τη μνήμη του από δω κι από κει βγάζοντας φράγκα που δεν είχες καν το ήθος να τα δώσεις στην οικογένεια του. Ακόμα περιμένουν ένα τηλ σου ή να πληρώσεις την κηδεία του, όπως τους είχες πει. (δεν περιμένουν εννοείται)

6/5... και δεν θα μιλήσω για τον εξαναγκασμό που έκανες θέλοντας να γλυτώσεις από τις τύψεις σου.

Το παρακάτω βίντεο είναι από τα 17 χρόνια active member, μια συναυλία που έγινε στο Γκάζι το καλοκαίρι του 2009.

Στο 0:44 ακούγεται καθαρά, ο τύπος που υποτίθεται πως τόσα χρόνια γράφει ποίηση, να αναφέρει χαρακτηριστικά στο άκουσμα του ονόματός μου.«Ο Βέβηλός πρώτα έβγαζε την αδερφή του βίζιτα γι’ αυτό ήτανε στη φυλακή»... κάτι που δεν αναφέρεις τώρα στους στίχους σου γιατί είσαι και θρασύδειλος συν της άλλης... Και συνεχίζει «Αν ήτανε να βγάλω και εγώ την αδερφή μου στην βίζιτα για να μπω στη φυλακή»... Λες και έψαχνα τρόπο να μπω φυλακή και αποφάσισα να βγάλω την αδερφή στη βίζιτα για να με συλλάβουν. Δεν μπορεί να είσαι τόσο βλάκας...Η΄είσαι;

Η ποίηση λοιπόν και η κακοποίηση για τον Μιχάλη είναι το ίδιο στο βωμό των εισιτηρίων. Είχε πρόβλημα μαζί μου και αποκάλεσε την αδερφή μου βιζιτού, ένα γεγονός που δεν αληθεύει, μπροστά σε 3.000 κόσμο, σε επίσημη συναυλία του δήμου Αθηναίων. Τη χρονική εκείνη περίοδο η αδερφή μου ήταν ακόμα ανήλικη.

Ο καθένας από μας μπορεί να καταλάβει ότι αν έβαζα μια υπογραφή στο κωλόχαρτο που μου έφερε ο δικηγόρος για να σου κάνω μήνυση, θα σου είχα πάρει μέχρι και το τελευταίο σου ευρώ και θα είχα λύσει μια για πάντα το βιοποριστικό μου ζήτημα. Ίσως για σένα να ήτανε και λυτρωτικό μιας και θα σταματούσα από το 2010 την κατρακύλα που έχεις πάρει, αλλά δεν το έκανα. Βλέπεις ο πρώην πρεζάκιας που έχεις απέναντί σου έχει αξιοπρέπεια και δεν συνεργάζεται με τις αρχές, όποιο και να είναι το κόστος. Την εκδίκησή μου εξάλλου ήθελα να την πάρω από την ψυχή σου... όχι από την τσέπη σου.

Στους φίλους μου δεν έκανε εντύπωση η στάση μου. Ξέρουν ποιος είμαι. Δεκάδες μηνύματα έρχονται καθημερινά από κρατούμενους που μου δείχνουν το σεβασμό τους. Οι φυλακές είναι γεμάτες με στίχους μου. Οχι επειδή είμαι καλός στιχουργός. Αλλά επειδή έγινα η φωνή τους... Και στα οχτώ χρόνια που έβγαλα εκεί μέσα δεν έχει να μου προσάψει κανείς το παραμικρό. Το αντίθετο μάλιστα.

Κανείς εκτός από εσένα, έναν ξεπεσμένο ποιητή που από την ασφάλεια του σπιτιού του νομίζει ότι με τα ψέμματά του μπορεί να γκρεμίσει αυτά που εγώ έχτιζα τόσα χρόνια στο δρόμο.

Μεγαλύτερη λοιπόν εντύπωση, για να επανέλθω, τους έκανε ο ξεπεσμός σου, η σιωπή του κοινού στο άκουσμα όλων αυτών και η στάση της Γιολάντας, που στα τραγούδια που υποτίθεται ότι γράφει μιλάει για τα δικαιώματα των γυναικών. Η Sadahzinia λοιπόν άκουσε να διασύρεται έτσι ένα κοριτσάκι αλλά μπροστά στον κύρη του σπιτιού δεν είπε κουβέντα, μάλλον είχε στο μυαλό της των Βουβών την εσχατιά.Και καλά έκανε από τη μια. Για να μας δείξει στην πράξη πως είστε μόνο λόγια.
Τώρα που το σκέφτομαι είστε σαν πάνελ με Λιάγκα και Γκαγκάκη. Έτσι διασύρουν κι εκείνοι.
(Χαρακτηριστικό είναι και ένα από τα δύο σχόλια κάτω από το βίντεο ενός κρατούμενου)

Αυτός που λέει λοιπόν το policeμανία κάθε άλλο παρά λαρύγγι των μπάτσων είναι. Λαρύγγια είναι άλλοι... Κανείς δεν βγαίνει βόλτα μαζί σου στο Πέραμα επειδή σε έχουνε οι μπάτσοι στη χαιρετούρα. θα μου πεις πως τους γνωρίζεις κι αυτούς από τόσους, όπως το Λαγό. Αλλά εγώ πιστεύω πως το λες το ποίημα σου, τι το γράφεις άλλωστε, τσάμπα;

Ξέρω πως με όσα αναφέρω παραπάνω μπορείς να τρέξεις στους μπάτσους και να μου κάνεις μήνυση. Την φυλακή Μιχάλη εγώ δεν την φοβάμαι. Εσύ κοίτα μη σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και βρεθείς εκεί μέσα και στην καλύτερη των περιπτώσεων την βγάλεις σε καμία προστασία. Γιατί στη χειρότερη, θα σε έχουν οι βαρυποινίτες λεγκένι, στη φάπα δλδ για να τους φέρνεις το φαΐ και να τους πλένεις τα σώβρακα.

Καληνύχτα μαλάκα, η ζωή έχει πλάκα, τελικά... 

Στην ίδια κατηγορία