Weekend Spins: ποιες συναυλίες θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο;

Weekend Spins: ποιες συναυλίες θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Loaded.gr επιλέγει και σας παρουσιάζει ένα live από κάθε μουσικό είδος για την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή.

15 Νοεμβρίου 2019

 Να έχετε στο μυαλό σας βέβαια ότι το Σαββατοκύριακο είναι και η επέτειος του Πολυτεχνείου, ό,τι και αν σημαίνει αυτό για συναυλίες που γίνονται στο κέντρο της πόλης. 

Blues, funk, soul

Οι The Big Nose Attack επιστρέφουν δισκογραφικά με το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους, «Deader Than Disco» και το παρουσιάζουν την Παρασκευή στο Roof Stage του Gazarte. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες ΕΔΩ:

_________________

Rock, Funk, disco και ska

Οι Blueballs για τρίτη και τελευταία Παρασκευή στο Faust. Με ένα πρόγραμμα Rock, Funk, disco, ska διασκευών, αλλά και δικά τους τραγούδια από τα δύο άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει, υπόσχονται μία βραδιά γεμάτη ασταμάτητο χορό.

Πληροφορίες ΕΔΩ:

_________________

Ελληνικό ροκ

Ενα διήμερο με τον Παύλο Παυλίδη στο Gagarin είναι αυτό που ονειρευόμαστε κάποιες φορές... Θα το ζήσουμε Παρασκευή και Σάββατο.

Πληροφορίες ΕΔΩ:

______________

Μουσική και Θέατρο

Η φανταστική συνάντηση της Κάλλας με την Βέμπο στο «ΑΚΡΟΠΟΛ ΠΑΛΛΑΣ ’61», από τις 15 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Στον ρόλο της Κάλλας, η μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη και στον ρόλο της Βέμπο, η ερμηνεύτρια Αργυρώ Καπαρού.

Πληροφορίες ΕΔΩ:

______________

Μιούζικαλ

Αυτήν την εβδομάδα (14 και 15 Νοεμβρίου), παίρνουμε μια πρώτη γεύση από το πολυαναμενόμενο Chicago. Μπορεί η επίσημη έναρξη να έχει προγραμματιστεί για τις 11 Δεκεμβρίου ωστόσο, αυτό το διήμερο μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε την παράσταση με χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου

Πληροφορίες ΕΔΩ:

Κλασική μουσική

H Κρατική Ορχήστρα Αθηνών εμφανίζεαι την Παρασκευή στο Μέγαρο Μουσικής με την συναυλία «Μπετόβεν: 250 χρόνια – 70 χρόνια από τον θάνατο του Στράους».

Πληροφορίες ΕΔΩ:

___________________

Ποπ όπερα

Μία μέρα δεν ήταν αρκετή για την Emma Shapplin και έτσι θα δώσει δύο μεγάλες συναυλίες στις 15 και 16 Νοεμβρίου, στο Christmas Theater. Εσείς, διαλέγετε την ημέρα που θα πάτε.

Πληροφορίες ΕΔΩ:

__________________

Alternative Rock

Οι Desert Monks, το συγκρότημα που σχηματίστηκε στην Αθήνα το 2015, ενώνουν τις δυνάμεις τους την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στο και μας υπόσχονται  ένα desert, heavy, indie rock show υψηλών προδιαγραφών. Μαζί τους οι Honeybadger.

Πληροφορίες ΕΔΩ:

___________________

Heavy Metal

Οι Queensrÿche ένα από τα μεγάλα συγκροτήματα του heavy metal έρχεται στο Fuzz για μία συναυλία το Σάββατο.

Πληροφορίες ΕΔΩ:

Jazz

Τρία σημαντικά live μας περιμένουν από την Παρασκευή.

Το κουαρτέτο του Τάκη Πατερέλη παρουσιάζει μία συναυλία-αφιέρωμα στη μουσική του θρυλικού John Coltrane, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Jazz στο Μουσείο, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Πληροφορίες ΕΔΩ:

Στο Half Note έρχεται από σήμερα έως και την Τρίτη ο Billy Harper ο σαξοφωνίστας που προχώρησε στα βήματα του John Coltrane. Ο Billy Harper έχει μια γερή βάση στο γκόσπελ και το μπλουζ και το παίξιμό του χαρακτηρίζεται από δύναμη και εκφραστική άνεση που τον πηγαίνει ως τα όρια της free – τα οποία σχεδόν ποτέ δεν υπερβαίνει.

Πληροφορίες ΕΔΩ:

Το Σάββατο το Jazzèt Cafè στο Χαϊδάρι θα φιλοξενήσει έναν από τους κορυφαίους ντράμερς, μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής και όχι μόνο, τον περίφημο Σπύρο Παναγιωτόπουλο με τους B.F.A.M (Brothers From Another Mother).

Πληροφορίες ΕΔΩ:

___________________

Modern Jazz

Οι Next Step, εμφανίζονται την Παρασκευή στο Afrikana Jazz Club ως κουαρτέτο σε ένα live με υλικό από τα δύο άλμπουμ τους αλλά και υλικό από το επερχόμενο τρίτο άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει τους πρώτους μήνες του 2020.

Πληροφορίες ΕΔΩ:

_____________________

Swing

Οι The Swingin Cats, επιστρέφουν το Σάββατο στο Roof Stage του Gazarte, για μια βραδιά με πολύ χορό και ρετρό διάθεση.

Πληροφορίες ΕΔΩ:

Ηλεκτρονική

Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτό το Σαββατοκύριακο παίζουν και δύο μέλη των αγαπημένων μας Στέρεο Νόβα. Και εξηγούμαστε:

Ο Κωνσταντίνος Βήτα, επιστρέφει στο Six D.O.G.S για την δεύτερη συναυλία  του την Παρασκευή όπου θα ακούσουμε και το καινούργιο του EP, «Περίεργη Ώρα».

Πληροφορίες ΕΔΩ:

Έχουμε όμως και Μιχάλη Δέλτα το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο Φάρο στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος όπου θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ, Elation με ελεύθερη είσοδο.

Πληροφορίες ΕΔΩ:

____________________

Ηλεκτρονική ποπ

Η Marina επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά από τρία χρόνια, για μία συναυλία στο Piraeus 117 Academy το Σάββατο 16 Νοεμβρίου.

Πληροφορίες ΕΔΩ:

Έντεχνο

Ο Σταύρος Ξαρχάκος από το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, ανεβαίνει στη σκηνή του Gazarte με το αφιέρωμα «5 Λαϊκές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν».

Πληροφορίες ΕΔΩ:

______________________

Έντεχνο – Λαϊκό

Και εκεί που τον είχαμε συνηθίσει τις Δευτέρες, ο Σωκράτης Μάλαμας φέτος κάνει την έκπληξη και δίνει ραντεβού κάθε Σάββατο στην Ακτή Πειραιώς από τις 16 Νοεμβρίου.

Πληροφορίες ΕΔΩ:

______________________

Παραδοσιακά – Ρεμπέτικα

Την Παρασκευή οι Rebetien, θα εμφανιστούν στον Αστερίσκο όπου θα παρουσιάσουν ρεπερτόριο από την παραδοσιακή μουσική, το σμυρναίικο και το ρεμπέτικο τραγούδι.

Πληροφορίες ΕΔΩ: