Φτάσαμε στο σημείο να τσακώνεται ο Λεωνίδας Καβάκος στο facebook

Φτάσαμε στο σημείο να τσακώνεται ο Λεωνίδας Καβάκος στο facebook
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αρκούσε μία συνέντευξη του μεγάλου μουσικού στην Καθημερινή για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου...

20 Νοεμβρίου 2019

Μία καλή συνέντευξη που πήρε η Τασούλα Επτακοίλη. Αφορμή για τη διαμάχη, μία πολιτική απάντηση του Καβάκου. «Κανένας υπουργός Πολιτισμού δεν με κάλεσε ποτέ ν’ ακούσει, έστω, τις απόψεις μου, για το πώς η ελληνική πραγματικότητα θα έρθει πιο κοντά στη διεθνή και πώς θα αποδείξουμε ότι είμαστε κράτος ανεπτυγμένο πολιτιστικά. Αν βγείτε στον δρόμο και ρωτήσετε τους περαστικούς, όλοι θα πουν ότι εμείς δώσαμε τα φώτα μας στην ανθρωπότητα. Σαχλαμάρες! Οχι γιατί δεν είναι αλήθεια, αλλά γιατί τέτοια λόγια βγαίνουν και από το στόμα ανθρώπων που δεν έχουν μελετήσει ούτε μια στιγμή στη ζωή τους. Με κούρασε αυτή η αδιαφορία. Ποτέ δεν επεδίωξα θέσεις και αξιώματα. Ομως βαρέθηκα να είμαι άχρηστος στην πατρίδα μου. Ο δεύτερος λόγος που έφυγα –και δεν φοβάμαι να το πω– ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Μου δημιουργούσε τεράστια δυστυχία αυτή η αισθητική με αρνητικό πρόσημο...».

Φυσικά ο Λεωνίδας Καβάκος έφυγε πολύ πριν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τέλος πάντων, αφού αυτό θέλει να λέει ας το λέει.

«Μετά από αυτά εσείς σηκώνεστε και φεύγετε όπως λέτε για την αισθητική, ενώ συζητιέται έντονα στον καλλιτεχνικό κύκλο ότι οι λόγοι είναι φορολογικοί. Αυτές τις δύσκολες ώρες τις Ελλάδος, οι πραγματικοί πατριώτες μένουν, φορολογούνται, διαπρέπουν και προσπαθούν να προσφέρουν» του γράφει ένας αναγνώστης του στο Facebook, ο Φραγκίσκος Μαργαρίτης.

Ποιος είδε τον Καβάκο και δεν τον φοβήθηκε. Ο άνθρωπος θύμωσε και με το δίκιο του όπως αποδείχθηκε μια και ο αναγνώστης ανακάλεσε τα περισσότερα από όσα του καταλόγισε: «Όσο για αυτά που συζητούνται στους καλλιτεχνικούς άκυκλους όπως αναφέρετε, σας συνιστά να είστε πιο προσεκτικός στα λόγια σας, εάν αυτό προφέρονται δημοσίως. Τα πει πατριωτισμού διδάγματά σας ει ναι περιττά. Σας καλώ να ανακαλέσετε αμέσως!» η απάντησή του.

«Ανακαλώ τα όσα ισχυρίζεστε ότι ψευδώς αναφέρω» η ανταπάντηση του αναγνώστη.