«Ή εγώ ή αυτός» αξίωσε ο Δοξιάδης και του είπαν «αυτός» (ακούγεται ήχος σφαλιάρας)

«Ή εγώ ή αυτός» αξίωσε ο Δοξιάδης και του είπαν «αυτός» (ακούγεται ήχος σφαλιάρας)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τέτοια ήττα, τέτοια «χυλόπιτα» δεν πρέπει να την περίμενε ο κρατικός... λειτουργός Απόστολος Δοξιάδης. Και μάλιστα από δικούς του ανθρώπους.

28 Νοεμβρίου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Τι βγήκε και αξίωσε ο κ. Δοξιάδης απέναντι στον Δημήτρη Μανιάτη (πέραν όλων των άλλων, των προσβλητικών); Διεμήνυσε στην ιδιοκτησία και τη διεύθυνση της εφημερίδας ΝΕΑ, μέσω μία συναδέλφου μας, «ότι δεν θα συνεχίσω να αρθρογραφώ στα ᾽Νέα᾽, υπό τις παρούσες συνθήκες». Ποιες είναι οι παρούσες συνθήκες; Ο Μανιάτης...

Και συνέχισε:
«Ως τώρα, το γεγονός ότι το άτομο αυτό έγραφε στα ᾽Νέα᾽, όπου έγραφα και εγώ, το ανεχόμουν».
«Δεν μου είναι όμως πλέον ανεκτό να δημοσιεύω τις απόψεις μου στην εφημερίδα που του δίνει επίσημο βήμα».
«Αλλά διαλέγω προσεχτικά τις παρέες μου, και τα σπίτια που με καλούν. Θα ήταν ευχής έργον την ίδια επιλεκτικότητα να δείξει και η εφημερίδα, τιμώντας--αν μη τι άλλο-- την ιστορία της».

Ο Απόστολος Δοξιάδης λοιπόν είπε, εμμέσως αλλά σαφώς, στους υπεύθυνους της εφημερίδας, «ή εγώ ή ο Μανιάτης». Η απάντηση από την εφημερίδα ήταν του τύπου «πολύ ευχαρίστως, αλλά δεν θα πάρουμε». Το τέλειο άδειασμα.

Αλήθεια, πόσο υπερτροφικό εγώ (πρέπει να) διαθέτει κάποιος για να λέει «ή εγώ ή αυτός»; Και πόσο ντροπή και ξεφτίλα θα (έπρεπε να) νιώθει μετά αν η απάντηση είναι «όχι εσύ, αλλά αυτός»;