Φίλιππος Συρίγγος: Το βράδυ θα έχουν ατύχημα ο Κεντέρης και η Θάνου

Φίλιππος Συρίγγος: Το βράδυ θα έχουν ατύχημα ο Κεντέρης και η Θάνου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία ωραία και διδακτική ιστορία από το παρελθόν της Ελευθεροτυπίας.

17 Δεκεμβρίου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Κοιτώντας σήμερα μία παλιότερη έκδοση της Καθημερινής από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 -κάθε Τρίτη, όλο αυτό το χρόνο, η Καθημερινή κυκλοφορεί μαζί με την επανέκδοση ενός παλιότερου φύλου της ώστε έτσι να γιορτάσει τα 100 χρόνια της- θυμήθηκα μία ιστορία από την Ελευθεροτυπία. Από την ημέρα εκείνη που είχαμε μπροστά μας την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και την υπόθεση ντόπινγκ των Κεντέρη και Θάνου.

Τα ρεπορτάζ της Καθημερινής τα βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες. Ενα εξ αυτών αναφέρεται λοιπόν και στο... ατύχημα με τίτλο «Πέπλο μυστηρίου για το ατύχημα των πρωταθλητών».

Κεντέρης και Θάνου πήραν μία μοτοσικλέτα, λέει, το προηγούμενο βράδυ, προκειμένου να γυρίσουν γρήγορα στο Ολυμπιακό Χωριό επειδή τους έψαχνε η ΔΟΕ. Ανέβηκαν οι δυο τους στη μηχανή του προπονητή τους Χρήστου Τζέκου για να μη χάσουν ούτε λεπτό αλλά... έπεσαν επειδή γλίστρησαν σε κάτι... λάδια που είχε το οδόστρωμα. Δεν κάλεσαν το ΕΚΑΒ αλλά τους μάζεψε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο και τους μετέφερε στο ΚΑΤ. Κανείς βέβαια δεν είδε τον οδηγό, η τροχαία δεν τον έβρισκε ενώ δεν καταγράφηκε και η είσοδος των... τραυματιών στο νοσοκομείο.

Το ατύχημα συνέβη βράδυ Πέμπτης, 12 Αυγούστου 2004. Η είδηση για την άρνηση του ελέγχου ντόπινγκ «έσκασε» το πρωί της ίδιας μέρας παγώνοντας όλο τον κόσμο. Αν θυμάστε όλη η Ελλάδα περίμενε με μεγάλη προσμονή τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κάπου εδώ λοιπόν μπλέκει και ο μέγας Φίλιππος Συρίγος. Θα σας τα μεταφέρω ποιητική αδεία. Απόγευμα Πέμπτης και ο Φίλιππος ενημερώνει τη σύσκεψη της Ελευθεροτυπίας πως μέχρι το βράδυ δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιο ατύχημα των Κεντέρη και Θάνου. Τον θυμάμαι να περπατάει με τα βαριά του βήματα στο διάδρομο πηγαίνοντας προς το αθλητικό τμήμα, φωνάζοντας και γελώντας ταυτόχρονα: δεν μπορεί, κάποιο αυτοκίνητο θα τους χτυπήσει...

Προφανώς ο σπουδαίος εκείνος δημοσιογράφος που άκουγε στο όνομα Φίλιππος Συρίγος, ένας μοναδικός άνθρωπος, διέθετε κληρονομικό χάρισμα...