Αυτή, μάλιστα, είναι εορταστική εκπομπή με νόημα και ουσία

Αυτή, μάλιστα, είναι εορταστική εκπομπή με νόημα και ουσία
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Στο κατώφλι της νέας εικοσαετίας», ανήμερα Χριστούγεννα, στις 22:00 στην ΕΡΤ.

23 Δεκεμβρίου 2019

Το εορταστικό πρόγραμμα της ΕΡΤ φέτος στήθηκε με τα καλύτερα τραγούδια της εικοσαετίας που τα επέλεξαν οι παραγωγοί του Δεύτερου Προγράμματος.

Η ιδέα είναι του Δημήτρη Παπαδημητρίου και την υλοποίησε σε συνεργασία με τα παιδιά του Δεύτερου. «Τραγούδια που αγαπήσαμε, τραγούδια που ξεχωρίσαμε, τραγούδια που τραγουδήσαμε όλοι μαζί, τα τελευταία 20 χρόνια από το σύνολο της ελληνικής δισκογραφίας με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ».

Προσκλήθηκαν οι δημιουργοί των τραγουδιών που ξεχώρισαν, οι ερμηνευτές της πρώτης εκτέλεσης, όπου αυτό ήταν δυνατόν, ενώ όσοι δεν παρευρέθηκαν, πρότειναν οι ίδιοι τους ερμηνευτές για τα τραγούδια τους.

Ερμηνεύουν οι: Λιζέτα Καλημέρη, Βερόνικα Δαβάκη-Βασίλης Γισδάκης, Απόστολος Ρίζος, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Πάνος Παπαϊωάννου, Μόνικα, Αργύρης Λούλατζης, Δήμητρα Σελεμίδου, Στάθης Δρογώσης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Φώτης Σιώτας, Σταμάτης Αναστόπουλος, Βαγγέλης Κορακάκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Φωτεινή Βελεσιώτου, Χρήστος Θηβαίος, Μανώλης Λιδάκης, Γιώτα Νέγκα, Δήμητρα Παπίου και τα παιδιά από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου.

Συμμετέχουν επίσης, οι: Νίκος Ξυδάκης, Διονύσης Καρατζάς, Λίνα Νικολακοπούλου, Νίκος Ζούδιαρης, Οδυσσέας Ιωάννου, Γιώργος Καζατζής, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Κώστας Λειβαδάς, Χρυσόστομος Καραντωνίου, Δημήτρης Παπαχαραλάμπους και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Γιάννα Τριανταφύλλη, Νίκος Αϊβαλής, Έλενα Διάκου και Σιδερής Πρίντεζης.

Την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ διευθύνει ο Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς.

Παρουσιάζει ο Πάνος Χρυσοστόμου, ενώ η εκπομπή εκτός από την ΕΡΤ1 θα παίζει ταυτόχρονα στο Δεύτερο Πρόγραμμα και στη Φωνή της Ελλάδας.