Ειλικρινής συγγνώμη από το ΚΚΕ

Ειλικρινής συγγνώμη από το ΚΚΕ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δύο ανοιχτές επιστολές στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

28 Δεκεμβρίου 2019

Η πρώτη δημοσιεύτηκε χθες Παρασκευή από την κόρη της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου, της σπουδαίας Τερψιχόρης Παπαστεφάνου που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες (διαβάστε σχετιικά στο Loaded.gr ΕΔΩ). Η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου λοιπόν έστειλε στην εφημερίδα την παρακάτω ανοικτή επιστολή προς την Κ.Ε. του ΚΚΕ:

«Αγαπητοί κύριοι,
Αν και προσωπικά εδώ και δεκαετίες δεν έχω ούτε επιδιώκω να διατηρώ καμία ιδεολογική σχέση μαζί σας, σας απευθύνομαι με αφορμή ένα δυσάρεστο γεγονός γιατί το θεωρώ προσωπικό μου χρέος. Δεν μπορώ λοιπόν παρά να επιβεβαιώσω για ακόμη μια φορά την απογοήτευση και τη διάψευση που μου επιφυλάξατε στην κηδεία της πολυαγαπημένης μου μητέρας, μαέστρου Τερψιχόρης Παπαστεφάνου, τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019. Η μητέρα μου υπήρξε ιδρύτρια και διευθύντρια της ιστορικής Χορωδίας Τρικάλων και το όνομά της κοσμεί εδώ και μια τριετία τη Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου την οποία διεύθυνε επί 30 έτη.
Λάμψατε λοιπόν δια της απουσίας σας.
Μόνο με ένα μειδίαμα θλίψης μπορώ να στηλιτεύσω την απαράδεκτη αμέλειά σας (;) να παραστείτε στην κηδεία της με κάποιον εκπρόσωπό σας, με ένα απλό στεφάνι έστω.
Η μητέρα μου υπήρξε από τους τελευταίους ανιδιοτελείς εκπροσώπους και υποστηρικτές των αγώνων της γενιάς της. Θα περιμέναμε κάποιος από σας, εκείνες τις δύσκολες ώρες, να της πει: «Τερψιχόρη, μας μεγάλωσες, μας τραγούδησες, μας στήριξες, μας αγάπησες, σε ευχαριστούμε, καλό σου κατευόδιο».
Τα γράφω όμως εγώ αντί για σας όλα αυτά, γιατί γνωρίζω καλά πως η μητέρα μου είχε το σπάνιο ήθος, τη σοφία, την ανιδιοτέλεια, τη σταθερότητα να πιστεύει σε ιδέες και ιδανικά που δεν προδίδουν, όπως κάνουν οι άνθρωποι.
Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου»

Σήμερα Σάββατο στην Εφημερίδα των Συντακτών δημοσιεύεται η απάντηση του ΚΚΕ, μία ειλικρινής και χωρίς αστερίσκους συγγνώμη.