«Έφυγε» ο Θάνος Μικρούτσικος (update)

«Έφυγε» ο Θάνος Μικρούτσικος (update)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες, νικήθηκε από τον καρκίνο.

28 Δεκεμβρίου 2019

update: Η πολιτική κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στις 14:30, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Η σωρός του θα εκτίθεται από τις 10:30 το πρωί στην αίθουσα τελετών. Αντί για στεφάνια, η οικογένειά του παρακαλεί να διατεθούν τα χρήματα για τα ασυνόδευτα προσφυγοπούλα της Μόριας. GR 07017 1355 0006 3551 3856 0788 - Τράπεζα Πειραιώς.


Σήμερα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, «έφυγε» από τη ζωή ο Θάνος Μικρούτσικος σε ηλικία 72 ετών, έπειτα από πολυετή μάχη με την επάρατη νόσο. Τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Metropolitan, ενώ από το 2017 είχε υποβληθεί σε σειρά επεμβάσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για να αντιμετωπίσει τον καρκίνο. «Ενάμιση μήνα τώρα βρίσκομαι σ' ένα δωμάτιο του νοσοκομείου παλεύοντας μ' ένα ανόητο πυρετό που επιμένει», είχε γράψει ο ίδιος στα social media στις αρχές του μήνα.

«Η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου με θλίψη ανακοινώνει το θάνατό του. Η ημερομηνία και η ώρα της πολιτικής κηδείας θα ανακοινωθούν σύντομα», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας του μεγάλου συνθέτη. Ο Θάνος Μικρούτσικος αφήνει ως παρακαταθήκη δεκάδες singles και άλμπουμ, μουσικές για θεατρικά έργα, εκατοντάδες συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας, συνεργασίες με διάφορους μαέστρους και σολίστ και διασκευές πολλών από τις δημιουργίες του.