Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2019 #3

Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2019 #3
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα σημαντικότερα γεγονότα στον χώρο του ραδιοφώνου, τη χρονιά που φεύγει, από το e-tetRadio.

31 Δεκεμβρίου 2019

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

- Καμπάνια για την αγορά νέου πομπού ξεκίνησε ο 105.5 Στο Κόκκινο, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στον Υμηττό που έκαψε τις εγκαταστάσεις του.

- Μετά τον Δημήτρη Καμπουράκη και ο Δημήτρης Παπανώτας («μεταγραφή» από τον Alpha 98.9) εντάχθηκε στο δυναμικό του ΣΚΑΪ 100.3, ενώ μπαίνουν στο πρόγραμμά του και η Εύα Αντωνοπούλου με τον Γιώργο Ευγενίδη, από τους δημοσιογράφους του ομίλου.

- Εκτός Αθήνα 9.84 η Τζίνα Μοσχολιού, καθώς δεν ανανέωσε τη σύμβασή της με τον σταθμό. Λίγες μέρες πριν την εκλογή νέου ΔΣ στον δημοτικό ραδιοσταθμό, με πρόεδρο την Νίκη Αραμπατζή και αντιπρόεδρο τον Γιάννη Πολίτη.

- Απολύθηκε από τον Σπορ FM 94.6 ο Βασίλης Γερασίμου, έπειτα από 23 χρόνια «θητείας» στον ραδιοσταθμό, λόγω της διακοπής των ζωντανών εκπομπών στη νυχτερινή ζώνη με εντολή της διοίκησης. Αργότερα μέσα στο μήνα, ξεκίνησε εκπομπές στον Sport24 103.3 μαζί με τον Δημήτρη Μαχαίρα (5 με 8 το πρωί).

- Αρνητική απάντηση από το ΕΣΡ στο αίτημα του Άστρο FM-Smooth 99.8 για χορήγηση Βεβαίωσης Νόμιμης Λειτουργίας.

- Νέο πρωινό στον Δρόμο 89.8 με την Ελεονώρα Μελέτη, για δεύτερη «θητεία» στον σταθμό, και τον Νικόλα Ράπτη ως «μεταγραφή» από τον Music 89.2, καθημερινά 8 με 10.

- Επέστρεψε στον Galaxy 92 η Χριστίνα Γιαννοπούλου, έπειτα από δύο χρόνια, φέρνοντας ανακατατάξεις στο νέο πρόγραμμα του ραδιοσταθμού.

- Εκτός Sport24 103.3 βρέθηκαν οι Κώστας Γκόντζος, Δημήτρης Γρηγορόπουλος και Δημήτρης Κωνσταντινίδης, που έκαναν καθημερινές εκπομπές στον σταθμό.

- Στο δυναμικό του Ελληνικού 93.2 εντάχθηκε η Βάσω Σαρματζή, η οποία τα τελευταία χρόνια έκανε εκπομπές στον (πρώην) Derti 98.6.

- Έλαβε χώρα στο Ηρώδειο -και μεταδόθηκε ζωντανά- η sold out συναυλία του Μέντα 88 προς τιμήν του Γιώργου Νταλάρα, ο οποίος γίορτασε 50 χρόνια καριέρας στο τραγούδι.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

- Σταμάτησε να εκπέμπει στα FM ο Republic 100.3 της Θεσσαλονίκης, έπειτα από 14 χρόνια. Στην συχνότητά του ξεκίνησαν να παίζουν ελληνικά λαϊκο-ποπ τραγούδια, ενώ ο Republic συνέχισε ως web radio μέσα από το republicradio.gr.

- «Ανέβηκε» ξανά στα ερτζιανά το UP FM του Πανεπιστημίου της Πάτρας, εκπέμποντας από τους 103.7 το νέο του πρόγραμμα.

- Την αλλαγή του κανονισμού για τις θητείες των διευθυντών στα ΜΜΕ της ΕΡΤ, περιορίζοντας τη διάρκειά τους από τριετή σε μονοετή, αποφάσισε το ΔΣ του ραδιοτηλεοπτικού φορές.

- Την δημιουργία του Status 107.7 ανακοίνωσε ο Δημήτρης Βενιέρης, μετά την αποχώρησή του από τον Focus 103.6. Την ίδια στιγμή σταμάτησε να εκπέμπει στη συχνότητα ο Μήνυμα 107.7, που συνέχισε μέσω web.

- Στην θέση του συντονιστή των προγραμμάτων ραδιοφωνίας της ΕΡΤ, με εξαίρεση εκείνων που έχουν αμιγώς ενημερωτικό χαρακτήρα, και των Μουσικών Συνόλων ανέλαβε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

- Αποχώρησε από τον ΣΚΑΪ 100.3 ο Κώστας Βαϊμάκης μετά από 6,5 χρόνια συνεργασίας, κάνοντας λόγο για «μπακαλίστικα παζάρια» και «προσβλητικές συμπεριφορές» από την διοίκηση του ραδιοσταθμού.

- Ξεκίνησε να εκπέμπει στους 88.6 ο Legend, το νέο ροκ ραδιόφωνο της 24 Media με επικεφαλής τον Φίλιππο Ταλάντη. Στο νέο του πρόγραμμα, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο, εντάχθηκαν παλιοί παραγωγοί του Red 96.3, όπως ο Μάκης Παπασημακόπουλος, ο Γιάννης Κουλουκάκος ο Γιάννης Κουλουκάκος και ο Γιώργος Ζερβός, μαζί με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

- Διπλασίασε τη χρονική διάρκεια της hip hop ζώνης του ο Atlantis 105.2, προσθέτωντας δύο ακόμη εκπομπές στο πρόγραμμά του.

- Την θέση του διευθυντή στον Επικοινωνία 94 του δήμου Ηρακλείου Αττικής, ανέλαβε ο Βασίλης Νομικός.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

- Με τον Τάκη Σπηλιόπουλο (ex Επικοινωνία 94) και τον Κώστα Παπαγεωργίου (ex Sport24 103.3) ενίσχυσε τη βραδινή του ζώνη το Θέμα 104.6.

- Στον Legend 88.6 «μετακόμισε» η εκπομπή «Rock Hard Radio Show» του Σάκη Φράγκου, κάθε Κυριακή βράδυ.

- Την απαλλαγή του Σταύρου Ψυχάρη και του Βαγγέλη Μαρινάκη για τα χρέη του Βήμα 99.5 και την ενοχή μόνο της «Βήμα FM Α.Ε.» αποφάσισε το αρμόδιο δικαστήριο.

- Αθλητική ζώνη σε συνεργασία με το Onsports.gr ενέταξε στο Σαββατοκυριακάτικο πρόγραμμά του ο Alpha 98.9, με παραγωγό τον Νίκο Συρίγο.

- Την γενική διεύθυνση του Αθήνα 9.84 ανέλαβε η Μαργαρίτα Μυτιληναίου, μετά από σχετική απόφαση του ΔΣ του σταθμού. Μαζί της αλλά σε διαφορετικό ρόλο και ο Οδυσσέας Ιωάννου.

- Πρεμιέρα στα FM της Θεσσαλονίκης για τον Τρανζίστορ 100.3, τον νέο σταθμό της Metromedia με ελληνικά λαϊκο-ποπ που διαδέχθηκε τον Republic.

- Νέα αίτηση για χορήγηση Βεβαίωσης Νόμιμης Λειτουργίας κατέθεσε στο ΕΣΡ ο Άστρο FM-Smooth 99.8. Την ίδια στιγμή το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο απάντησε αρνητικά σε νέο αντίστοιχο αίτημα του Nostos 100.6.

- Επέστρεψε προσωρινά στον Best 92.6 η Άννα Αναστασίου, καλύπτοντας το κενό της Ιωσηφίνας Γκιόκα στο μεσημεριανό 2-4.

- Αλλαγές στο καθεστώς διορισμού (προϋπηρεσία 5 αντί 3 ετών) και εργασίας (η «θητεία» του θα λήγει αυτόματα όποτε γίνονται δημοτικές εκλογές) των γενικών διευθυντών του Αθήνα 9.84, υλοποίησε το ΔΣ του σταθμού.

- Με πολλές αλλαγές στο πρόγραμμά του ο Ελληνικός 93.2, έχοντας νέες προσθήκες (Βάσω Σαρματζή) και ζωντανές εκπομπές τα Σαββατοκύριακα.

- Μεγάλωσε σε διάρκεια η ιστορική «Ροκ Ζώνη» του Καναλιού 1 90.4, η οποία μεταδίδεται πλέον και τα Σαββατοκύριακα στις ίδιες ώρες με τις καθημερινές.

- Σε απολογία κλήθηκαν από το ΕΣΡ ο North 98 και ο 91.4 Στο Κόκκινο της Θεσσαλονίκης, λόγω εκπομπής ενημερωτικού προγράμματος σε «μη ενημερωτικές» συχνότητες.

- Εξώδικο του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου στην Ελληνοφρένεια, επειδή οι συντελεστές της εκπομπής τον αποκάλεσαν «ρουφιάνο»...

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

- Κάτοχος του συνόλου των μετοχών του Alpha 98.9 και του Alpha 96.5 έγινε η Motor Oil. Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία των διυλιστηρίων ανέφερε πως απέκτησε από τον Δημήτρη Κοντομηνά όλα τα μερίδια που του είχαν απομείνει στα ραδιόφωνα και τον τηλεοπτικό σταθμό.

- Δομικές αλλαγές στους περιφερειακούς ραδιοσταθμούς της ΕΡΑ, την διακοπή της μετάδοσης της Φωνής της Ελλάδας από τα βραχέα και την μετατροπή του Δεύτερου Προγράμματος σε αμιγώς ελληνικού ραδιοσταθμού, ανακοίνωσαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας και ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Γαμπρίτσος.

- «Όχι» από το ΕΣΡ στο αίτημα του Στυλ FM 104.9 για χορήγηση Βεβαίωσης Νόμιμης Λειτουργίας.

- Παρέμβαση αντιεξουσιαστών στο στούντιο του 102 FM της ΕΡΤ3, την ώρα που μεταδίδονταν το ειδησεογραφικό του μαγκαζίνο.

- Ανανέωσε τη συνεργασία του με τα Παραπολιτικά 90.1 για έναν ακόμη χρόνο ο Γιώργος Τράγκας.