Και ο ΣΚΑΪ, και ο ΑΝΤ1, και ο Alpha με πρωτιά το 2019...

Και ο ΣΚΑΪ, και ο ΑΝΤ1, και ο Alpha με πρωτιά το 2019...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Όπως κάθε φορά, μετά το τέλος του κάθε μήνα, τα κανάλια άθελά τους καταλήγουν να μπερδεύουν το τηλεοπτικό και αναγνωστικό κοινό...

02 Ιανουαρίου 2020

Την αρχή έκανε ο ΣΚΑΪ (ΕΔΩ), ανακοινώνοντας πως ήταν «πρώτος το 2019» στους μέσους όρους των καναλιών. Σήμερα όμως ήρθε ο ΑΝΤ1, ο οποίος με δικό του δελτίο τύπου είπε κι εκείνος ότι είναι «πρώτο κανάλι το 2019», πάλι στους μέσους όρους. Όποιος διαβάσει μόνο τους τίτλους και όχι το περιεχόμενο, θα καταλάβει ότι ή τα δύο κανάλια είναι ισόπαλα, ή κάτι δεν πάει καλά... Η αλήθεια είναι πως αμφότεροι είναι πρώτοι. Ο ΣΚΑΪ στο σύνολο του κοινού και ο ΑΝΤ1 στο «δυναμικό κοινό» 18-54.

Έτερο παράδειγμα. Λίγες μέρες πριν την εκπνοή του απερχόμενου έτους, ο Alpha έβγαλε δελτίο τύπου στο οποίο αναφερόταν στην «απόλυτη κυριαρχία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων το 2019». Σήμερα όμως, ο ΣΚΑΪ με δικό του δελτίο τύπου κάνει λόγο για «πρωτιά για τις ειδήσεις του ΣΚΑΪ». Ας τα αναλύσουμε, λοιπόν:

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ήταν πρώτο σε ποσοστά στο σύνολο του κοινού και στο «δυναμικό κοινό» 18-54, τόσο στο διάστημα από τον Ιανουάριο του '19 εως τον Δεκέμβριο του '19, όσο και στο πρώτο τετράμηνο της σεζόν από τον Σεπτέμβριο του '19 εως τον Δεκέμβριο του '19.

Αντίστοιχα, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ήταν πρώτο σε αριθμό τηλεθεατών στο πρώτο τετράμηνο της σεζόν, από τον Σεπτέμβριο του '19 εως τον Δεκέμβριο του '19, αλλά και τον περασμένο μήνα. Επιπλέον το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του καναλιού ήταν πρώτο τόσο σε αριθμό τηλεθεατών όσο και σε ποσοστά, καθ' όλη τη διάρκεια του 2019 και τον Δεκέμβριο.