Έργο Ορόσημο από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Έργο Ορόσημο από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στις 10 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα παρουσιάσει την τρίτη συμφωνία του Μάλερ.

02 Ιανουαρίου 2020

Ψηφίστηκε ως μια από τις 10 σπουδαιότερες συμφωνίες όλων των εποχών. Διακρίνεται από το εύρος και την ένταση συναισθημάτων, τη γλαφυρή περιγραφή διλημμάτων και συγκρούσεων, την πληθώρα θεμάτων, μελωδιών, ρυθμών. Ο λόγος για την επική τρίτη Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ, η οποία με μνημειώδη τρόπο βάζει τον άνθρωπο στο επίκεντρο μιας παντοδύναμης φύσης.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει το έργο- ορόσημο, που αντλεί από τις φιλοσοφικές αναζητήσεις του νιτσεϊκού Ζαρατούστρα (κυρίως από το Τραγούδι του μεσονυχτίου), αλλά και τη διάσημη συλλογή γερμανικών παραμυθιών, Το μαγικό κόρνο του αγοριού.

Τα βαθιά ηχοχρώματα των απαιτητικών μερών θα αποδώσει η Λίλλυ Παασικίβι. Η διεθνώς καταξιωμένη μεσόφωνος επιστρέφει στην Αθήνα, μετά την περσινή επιτυχημένη συνεργασία της με την ΚΟΑ. Ενώ στο πόντιουμ, ο έμπειρος ερμηνευτής των πολύπλοκων γραπτών του Μάλερ, Ούρος Λάγιοβιτς, οδηγεί την Ορχήστρα. Σε αυτό τον μεγαλειώδη ύμνο της ύπαρξης που, όχι τυχαία, αποτελεί το μεγαλύτερο έργο του αποκαλούμενου Ψυχαναλυτή της Μουσικής.

Ώρα έναρξης: 20:30

19:45: Εισαγωγική ομιλία για τους κατόχους εισιτηρίων

Με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Σλοβενίας.

Εισιτήρια ΕΔΩ: