Μόνο μουσική παίζει εδώ και μέρες ο Alpha 96.5 της Θεσσαλονίκης

Μόνο μουσική παίζει εδώ και μέρες ο Alpha 96.5 της Θεσσαλονίκης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Έναν μήνα μετά την απόκτηση του συνόλου των μετοχών του από την Motor Oil.

03 Ιανουαρίου 2020

Λίγες ώρες πριν την εκπνοή του 2019 η ΕΣΗΕΜ-Θ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει τον Alpha 96.5 για τρεις απολύσεις δημοσιογράφων, οι οποίες «ακυρώνουν τον ενημερωτικό χαρακτήρα του μέσου». Ένας εξ αυτών είναι ο Δημήτρης Λαζόπουλος, ο οποίος παρουσίαζε πρωινή εκπομπή και το μαγκαζίνο στον Alpha 96.5, ο οποίος μέσω των social media δήλωσε πως σταμάτησε να εργάζεται στον ραδιοσταθμό.

Από τότε και μέχρι σήμερα ο Alpha 96.5 έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε μουσικό ραδιόφωνο. Εκπομπές και δελτία ειδήσεων δεν βγαίνουν πλέον από τη Θεσσαλονίκη, έχει σταματήσει η δικτύωση με την Αθήνα και τον Alpha 98.9, από το site alpha965.gr «κατέβηκαν» όλες οι ειδήσεις και σταμάτησαν να ανανεώνονται τα social media του σταθμού. Στη συχνότητα ακούγεται μόνο ξένη μουσική μαζί με κάποιες (λίγες) διαφημίσεις.

Με βάση τα επίσημα έγγραφα του ΕΣΡ, ο Alpha 96.5 είχε δηλωθεί το... μακρινό 2007 ως «μη ενημερωτικό» ραδιόφωνο (ως Παλμός 96.5 τότε), έχοντας δηλαδή δικαίωμα να εκπέμψει μουσικό ή αθλητικό πρόγραμμα, πράγμα που αποτυπώθηκε εγγράφως και στην συμφωνία μεταξύ της Motor Oil και του Δημήτρη Κοντομηνά.