«Η ΕΡΤ αδιαφορεί για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ»

«Η ΕΡΤ αδιαφορεί για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ στην δημόσια ραδιοτηλεόραση.

07 Ιανουαρίου 2020

update 4: Στο δημοτικό ραδιοθάλαμο Τρικάλων φιλοξενήθηκαν «ζωντανά» στην εκπομπή «Θεσσαλικό Περισκόπιο» και οι Χρήστος Σακκάς, Γιάννης Χλωρός, Αστέριος Μακρής και Γιώργος Μπεχλιβάνος, υπάλληλοι του ΟΤΕ στα Τρίκαλα.

_________________________

update 3: ΕΡΤ Βόλου Χρήστος Ασπρούδης, εκπρόσωπος ΟΜΕ ΟΤΕ, ο οποίος ευχαριστεί την ΕΡΤ για την στήριξη.
Και στην ΕΡΤ ΡΌΔΟΥ επανειλημμένα, μπορούν να το επιβεβαιώσουν συνδικαλιστές του ΟΤΕ!

_____________________________

update 2: Οπως μας ενημερώνει ο συνάδελφος Γιώργος Παπαζαχαρίου, η Εύη Ξυνού έβγαλε στο Πρώτο Πρόγραμμα τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, στον αέρα, για μισή ώρα ενώ και ο Θανάσης Φωλιάς μίλησε στους Περιφερειακούς ραδιοσταθμούς της ΕΡΑ. 

______________________

update 1: Παραθέτουμε το post (Τρίτη 7/1, βράδυ), του εργαζόμενου στην ΕΡΤ3, δημοσιογράφου Στέλιου Νικητόπουλου.

«Ζωντανό τώρα και δηλώσεις στην ΕΡΤ3 για τις συλλήψεις των εργαζομένων του ΟΤΕ. Προηγήθηκε ρεπορτάζ για την απεργία και στα δύο τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων ενώ καλεσμένος εργαζόμενος του ΟΤΕ ήταν σε μία τηλεοπτική και σε μία ραδιοφωνική εκπομπή. Έχει σημασία να εργάζεσαι σε ένα μέσο ενημέρωσης με κοινωνικό αποτύπωμα που οφείλεται στους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό».

______________________

Για αδιαφορία κατηγορούν την ΕΡΤ τα μέλη της ομοσπονδίας εργαζομένων του εθνικού φορέα τηλεπικοινωνιών, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία εδώ και 13 ημέρες. Στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Κωνσταντίνο Ζούλα, τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Γαμπρίτσο και τον γενικό διευθυντή ενημέρωσης Φώτη Καφαράκη, η ΟΜΕ-ΟΤΕ υποστηρίζει πως η ΕΡΤ δεν έστειλε δημοσιογράφο της στην συνέντευξη τύπου της και δεν έχει κάνει καμία αναφορά στα δελτία τύπου της, απευθύνοντας πρόσκληση στους προαναφερθέντες για συνάντηση με το προεδρείο της ομοσπονδίας.

Όπως σας είναι γνωστό οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ, σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, εδώ και 13 μέρες βρίσκονται σε Απεργιακές κινητοποιήσεις.
Πραγματοποιήσαμε Συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουμε την ελληνική κοινωνία και δεν παρουσιάστηκε κανείς δημοσιογράφος από την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.
Καθημερινά σας αποστέλλουμε Δελτία Τύπου, όμως οι απεργιακές μας κινητοποιήσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ενάντια σε απολύσεις, δεν αποτελούν είδηση για σας.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα και σας καλούμε να ορίσετε συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας μαζί σας, προκειμένου να εκθέσουμε τις απόψεις μας και να σας ενημερώσουμε για το δίκαιο των αιτημάτων μας.