Γελάμε λίγο με τα δημοσιογραφικά βραβεία Μπότση

Γελάμε λίγο με τα δημοσιογραφικά βραβεία Μπότση
Ακολουθήστε μας στο Google news

Βραβεία του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση; Καλά τώρα...

19 Ιανουαρίου 2020

Αυτά τα βραβεία Μπότση αλήθεια πόση σημασία έχουν; Και με ποιο τρόπο δίνονται; Είναι από εκείνα τα προαιώνια ερωτήματα που δεν έχουν απαντήσεις. Και νομίζουμε δεν ενδιαφέρει και κανέναν να βρει απάντηση...

Προσοχή: αστεία μοιάζουν (και είναι) τα βραβεία, όχι οι δημοσιογράφοι που βραβεύονται (οι περισσότεροι εκ των οποίων, ομολογουμένως, είναι καλοί στη δουλειά τους).

Ο διαχωρισμός επομένως είναι σαφής. Παράδειγμα: βραβεύτηκε η Νίκη Λυμπεράκη για την «αντικειμενική, δεοντολογικά ορθή και με πληρότητα παρουσίαση του κεντρικού δελτίου του Open TV».

Να συμφωνήσουμε (ακόμα και αν διαφωνούν κάποιοι) πως είναι αντικειμενικό, δεοντολογικά ορθό, πλήρες και ό,τι άλλο θέλουν το συγκεκριμένο δελτίο. Και πως είναι όντως καλή δημοσιογράφος η Νίκη Λυμπεράκη. Ισχύει. Είναι. Αλλά, διάολε, με ποιο σκεπτικό το Ιδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας βραβεύει την παρουσιάστρια σε ένα δελτίο ειδήσεων που ξεκίνησε πριν από τρεις-τέσσερις μήνες;Τουλάχιστον δεν το άφηναν να συμπληρώσει μία σεζόν και μετά ας το βράβευαν και δύο και τρεις φορές μαζεμένες αν ήθελαν.

Κατά τ' άλλα ένα βραβείο σε κάδρο, δεν δείχνει άσχημο στο σαλόνι. Αν βάλεις κι ένα κεφάλι ζώου από δίπλα, όπως κάνουν οι κυνηγοί, το ντεκόρ δένει πολύ.