Ο Brian Molko επιστρέφει

Ο Brian Molko επιστρέφει
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι Placebo έρχονται ξανά στην Αθήνα το Σάββατο 27 Ιουνίου στο Rockwave Festival

23 Ιανουαρίου 2020

Η πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα ήταν στο Rockwave του 1999 στον Άγιο Κοσμά, μία εμφάνιση που έμεινε αξέχαστη σε όσους την έζησαν.

Έκτοτε, οι Placebo έχουν προσφέρει κι άλλες αξέχαστες εμφανίσεις στο ένθερμο ελληνικό κοινό επιστρέφοντας τη λατρεία που τους δείχνει σταθερά τα τελευταία είκοσι χρόνια. Έτσι, το συγκρότημα επιστρέφει στο Rockwave 2020 στη γνώριμη σκηνή του TerraVibe Park ως headliner το Σάββατο 27 Ιουνίου, στην πιο καίρια στιγμή της καριέρας τους για να γιορτάσει μαζί μας τα 25 χρόνια Rockwave Festival. Επιλέγοντας την Αθήνα για τις περιορισμένες εμφανίσεις που σχεδιάζουν για το 2020, οι Placebo αποδεικνύουν έμπρακτα την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους στη δική τους ελληνική λεγεώνα των fan.

Οι Placebo γιόρτασαν την επέτειο των 20 χρόνων τους ως συγκρότημα με την κυκλοφορία του retrospective album τους, «A Place For Us To Dream» στις 7 Οκτωβρίου 2016, καθώς και με την κυκλοφορία του νέου EP με τίτλο «Life's What You Make It» που περιείχε 6 νέα κομμάτια, συμπεριλαμβανομένου του single «Jesus' Son» και της διασκευής του «Life's What You Make It» των Talk Talk.

Λίγο μετά την κυκλοφορία του album, ακολούθησε η επική παγκόσμια περιοδεία τους, με τίτλο «20 Years of Placebo» που συνεχίστηκε και σε όλη τη διάρκεια του 2017.

To 2020 βρίσκει την μπάντα πίσω στο στούντιο να γράφει νέα μουσική καθώς και να σχεδιάζει επιλεκτικές εμφανίσεις σε φεστιβάλ αυτό το καλοκαίρι.

Τους Placebo θα πλαισιώσουν, οι Belle and Sebastian άξιοι πρεσβευτές της βρετανικής indie. Οι Belle and Sebastian, το συγκρότημα από τη Γλασκώβη, 26 χρόνια μετά την ίδρυσή του (1994) από τον ανήσυχο και χαρισματικό Stuart Murdoch, έρχεται να πλουτίσει με την ευαισθησία των στίχων και της μουσικής του το Rockwave Festival.

Δίκαια θεωρούνται οι «μελωδοί της νέας εποχής». Η alternative indie μουσική των Belle & Sebastian – με καταγωγή στη folk-rock αλλά και στην pop των '60s – χρωματίζει ιδανικά το line up της δεύτερης μέρας του Rockwave πριν τους headliners Placebo. Με το γειωμένο ρομαντισμό και την κομψή μελωδικότητα τους θα μας προσφέρουν τα συστατικά του μουσικού τους σύμπαντος, χαρίζοντας μας πολλά και αγαπημένα τραγούδια (I want the World to Stop, I'm a Cuckoo, Fold your Hands Child, The Boy with the Arab Strap, Legal Man, Lazy Line Painter Jane, This Is Just A Modern Rock Song, If You're Feeling Sinister, Another Sunny Day, Sister Buddha, The Party Line, We Were Beautiful και τόσα άλλα).

Λίγες ώρες πριν την πολυαναμενόμενη επιστροφή των Placebo στην σκηνή του TerraVibe και του 25ου Rockwave Festival, ο Stefan Olsdal, θα προετοιμάσει το κλίμα, παρουσιάζοντας στους Έλληνες φαν το νέο του εγχείρημα μαζί με τον πρωτοπόρο Digital 21.

Πίσω από το ψευδώνυμο Digital 21,κρύβεται η μουσική ιδιοφυία του βετεράνου πλέον, Ισπανού παραγωγού ηλεκτρονικής μουσικής, Miguel Lopez Mora, που εδώ και 30 χρόνια μεσουρανεί στην παγκόσμια ηλεκτρονική σκηνή.

Καταξιωμένοι ήδη και οι δυο τους μέσα από τα δικά τους σχήματα, γνωρίστηκαν στην πειραματική μουσική σκηνή της Μαδρίτης, και «έδεσαν» αμέσως. Πολυοργανίστες και οι δύο μοιράζονται ένα κοινό πάθος για την ηλεκτρονική, τη ροκ και την κλασσική μουσική, ένα πάθος που τους οδήγησε το 2017 στη δημιουργία του ντεμπούτου άλμπουμ τους με τίτλο «Inside» - ένα σύγχρονο υβρίδιο ηλεκτρονικής μουσικής, που αναμειγνύει τους ήχους των κλαμπ με αληθινά μουσικά όργανα.