Τα μέχρι τώρα δεδομένα γύρω από το Mega

Τα μέχρι τώρα δεδομένα γύρω από το Mega
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα επιβεβαιωμένα γεγονότα για το «μεγάλο κανάλι», το One, την «Τηλέτυπος» και την «Άλτερ Έγκο».

28 Ιανουαρίου 2020

1) Στις 30 Δεκεμβρίου το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών επικύρωσε το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού της «Τηλέτυπος Α.Ε.», που λειτουργούσε όλα αυτά τα χρόνια το Mega, με τον οποίο όλα τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, εκτός από τα ακίνητά της, καταλήγουν στην «Άλτερ Έγκο» του Βαγγέλη Μαρινάκη έναντι 33.999.999 ευρώ.

2) Στις 31 Δεκεμβρίου, μια ημέρα μετά την δικαστική απόφαση, το «μεγάλο κανάλι» σταμάτησε να μεταδίδει ροή από τις παλιές εγκαταστάσεις του στη λεωφόρο Μεσογείων. Λίγα 24ωρα μετά την πρωτοχρονιά «νέκρωσαν» τα social media του καναλιού και το site megatv.com.

3) Αρκετοί από τους δημοσιογράφους του «παλιού» Mega και ορισμένοι που ήταν σε διοικητικές του θέσεις κατά το παρελθόν, έχουν ήδη ενταχθεί στο δυναμικό της «Άλτερ Έγκο». Οι περισσότεροι έχουν πιάσει από τώρα δουλειά στο One, τον έτερο τηλεοπτικό σταθμό της.

4) Από την «Άλτερ Έγκο», επισήμως, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα συγκεκριμένο για το Mega, παρά μόνο το ότι η πλευρά Μαρινάκη πλειοδότησε στον πλειστηριασμό της «Τηλέτυπος Α.Ε.» και πως το κανάλι «θα επιστρέψει», χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

5) Από πλευράς Digea δεν έχει βγει ανακοίνωση σχετικά με το Mega. Η «Τηλέτυπος Α.Ε.» ήταν / είναι μέτοχος στον ψηφιακό πάροχο.

6) Το One έχει «κόψει» όλες τις ενημερωτικές του εκπομπές, προβάλλοντας μόνο ένα δελτίο ειδήσεων μέσα στη μέρα, εκπομπές-μαγκαζίνο και διάφορα ντοκιμαντέρ. Η παρουσία του στα social media είναι περιορισμένη ήδη από τις γιορτές.

7) Από τις 17 Οκτωβρίου είναι σε ισχύ η άδεια πανελλαδικής εμβέλειας που εξασφάλισε η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης του ΕΣΡ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σύμφωνα με τον νόμο, θα πρέπει μέσα σε 6 μήνες (μέχρι τις 17 Απριλίου) από την παραπάνω ημερομηνία να έχει βρει τον τεχνικό εξοπλισμό και την κτιριακή υποδομή για να εκπέμψει πρόγραμμα. Επιπλέον, έχει εξασφαλίσει άδεια και για εκπομπή προγράμματος μέσω δορυφόρου.