Στο ποδόσφαιρο θέλει ενότητα η Λίνα Μενδώνη, στο τραγούδι όμως;

Στο ποδόσφαιρο θέλει ενότητα η Λίνα Μενδώνη, στο τραγούδι όμως;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Βγήκε η υπουργός Πολιτισμού να παρουσιάζει στη Βουλή την τροπολογία για το ποδόσφαιρο. Και ήταν προφανές πως δεν γνώριζε το αντικείμενο...

29 Ιανουαρίου 2020

Αλλο είναι το θέμα μας, εδώ τώρα: η Λίνα Μενδώνη ζήτησε ενότητα στο ποδόσφαιρο. Ο,τι δεν κάνει δηλαδή στο τραγούδι. Γι αυτό και οι καλλιτέχνες της είπαν πως το περίφημο «όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες» που ταιριάζει γάντι στα τελευταία γεγονότα, ειπώθηκε σε ένα τραγούδι.

Τι είπε η κ. Μενδώνη στη Βουλή; «Όταν απειλείται με διχασμό η κοινωνία η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας εκ μέρους της κυβέρνησης είναι θέμα εθνικής ευθύνης» και «δεν υπάρχουν περιθώρια για νέου είδους εντάσεις ανάμεσα στους πολίτες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση των δημιουργών του σωματείου ΑΣΜΑ 450+

Η ΥΠΠΟ κα Μενδώνη βγήκε χθες στη βουλή και είπε -με αφορμή το ποδόσφαιρο- πως προκειμένου να αποφευχθεί διχασμός, η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες. Φαίνεται πως για το ότι το τραγούδι κοντεύει να ξαναδιχαστεί με ευθύνη του ΥΠΠΟ το θεωρεί ασήμαντο. Να δοθεί η άδεια άμεσα να μπορέσουμε να νοικοκυρέψουμε οι ίδιοι τη δουλειά μας. Αλλιώς θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε στη μεγάλη συναυλία-κινητοποίηση που ετοιμάζουμε, στις απαγορεύσεις των έργων, στη δημόσια εκ νέου συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. «Όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες», είναι γνωστό. Να σας θυμίσουμε όμως ότι ειπώθηκε σε ένα Τραγούδι».