Μία Stefania θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision

Μία Stefania θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision
Ακολουθήστε μας στο Google news

«SUPERG!RL» ο τίτλος του τραγουδιού μας για την Eurovision 2020 στο Ρότερνταμ από τις 12 έως τις 16 Μαΐου.

03 Φεβρουαρίου 2020

Με απευθείας ανάθεση - όπως και πέρυσι - από την ΕΡΤ, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η 17χρονη Stefania  (Στεφανία Λυμπερακάκη) στην 65η διοργάνωση του διαγωνισμού, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων ημερών.

Τη μουσική του «SUPERG!RL» συνέθεσαν ο Δημήτρης Κοντόπουλος και οι Arcade.

Κοντόπουλος και Arcade υπογράφουν και τους στίχους του τραγουδιού μαζί με τη Sharon Vaughn, ενώ creative director είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Τι πρέπει να ξέρουμε για τη Stefania

Η  Stefania, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ολλανδία. Ξεκίνησε το τραγούδι σε ηλικία οκτώ ετών και στα δέκα της χρόνια ξεχώρισε στο δημοφιλές τηλεοπτικό ολλανδικό show «The Voice Kids», διάκριση που της άνοιξε την πόρτα για την εξαιρετική Κρατική Παιδική Χορωδία της Ολλανδίας. Το 2016 εκπροσώπησε την Ολλανδία στην Eurovision Junior με ερμηνεία που της χάρισε την 8η  θέση.

Το πρώτο της single «Stupid Reasons» κυκλοφόρησε το 2018 και έφθασε στην κορυφή  (No1) στο Kids Top 20. Toν Μάρτιο του 2019 το δεύτερο single της με τίτλο  «Wonder» έγινε το soundtrack της ταινίας κινούμενων σχεδίων «Wonder Park», στην οποία η Stefania χάρισε και τη φωνή της, ενώ τον Δεκέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε το τρίτο της single «Turn Around».

Η Stefania συμμετέχει στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά «Brugklas», με υψηλά ποσοστά τηλεθέασης στο νεανικό κοινό και έχει ήδη καταγράψει τρεις κινηματογραφικές ταινίες στο βιογραφικό της.

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στο πρώτο μέρος του Β΄ Ημιτελικού στις 14 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι την Ελλάδα εκπροσώπησε η Κατερίνα Ντούσκα με το τραγούδι “Better Love” και είχε λάβει την 21η θέση.

Για να δούμε φέτος…

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μία γεύση από Stefania εν αναμονή του SUPERG!RL