Δεν θα πάνε οι διοργανωτές συναυλιών στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών;

Δεν θα πάνε οι διοργανωτές συναυλιών στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το πρόβλημα που υπάρχει με το cafe bar το οποίο λειτουργεί στο χώρο, μπορεί να αφήσει το φεστιβάλ χωρίς μουσικές...

06 Φεβρουαρίου 2020

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (ΠΣΔΠΕ) που εκπροσωπεί το σύνολο των εταιριών – διοργανωτών συναυλιών σε όλη την Ελλάδα, το συγκεκριμένο cafe bar λειτουργεί σαν αυτόνομο μαγαζί, κλείνοντας τραπέζια σε πελάτες του που βλέπουν τις συναυλίες χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο.

Ο ΠΣΔΠΕ έστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο του ΔΣ του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών (κοινοποιήθηκε και στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή, Λάζαρο Κωνσταντινίδη) από τον Δεκέμβριο αλλά απάντηση δεν έχει πάρει ακόμα! Αδιαφορία. «Τα τελευταία χρόνια έχει συζητηθεί το θέμα σε ιδιωτική βάση από πολλά μέλη μας τόσο με το Φεστιβάλ όσο και με το ΔΣ της Μονής Λαζαριστών», γράφουν. «Στο παρελθόν είχε σταλεί και επιστολή διαμαρτυρίας από μέλη μας που είχαν προγραμματίσει συναυλίες στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Δυστυχώς ποτέ δεν πήραμε κάποια επίσημη απάντηση ούτε έχει λυθεί το συγκεκριμένο θέμα. Το café λειτουργεί εις βάρος των παραγωγών μας, φιλοξενώντας κόσμο και κάνοντας κρατήσεις χωρίς την προμήθεια του απαραίτητου εισιτηρίου στους πελάτες του».

Και συνεχίζουν: «Δεν μας ικανοποιεί και δεν μας βρίσκει σύμφωνους η λύση που προτάθηκε το καλοκαίρι 2019 όπου σε κάποιες παραγωγές (όχι σε όλες), ο ιδιοκτήτης του καφέ μετά από εισήγηση προφανώς του φεστιβάλ κατέβαλε το αντίτιμο των 30 εισιτηρίων... ...Πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ όψιν σας ότι εμείς πληρώνουμε ενοίκιο για να χρησιμοποιήσουμε τον συγκεκριμένο συναυλιακό χώρο».

Τι ζητούν οι διοργανωτές των συναυλιών; Τα εξής, αυτονόητα (μην τρελαθούμε κιόλας):
«α) να μην υπάρχει κόσμος στο σημείο του café που έχει ορατότητα στη σκηνή την ώρα του sound check γιατί τα συμβόλαια συναδέλφων με ξένους καλλιτέχνες δεν επιτρέπουν θέαση την συγκεκριμένη ώρα αλλά και οι Έλληνες καλλιτέχνες δεν
επιθυμούν να τους βλέπει κοινό όταν κάνουν sound check, γεγονός που επανειλημμένα μας έχει φέρει σε δύσκολη θέση. Διαφορετικά είστε υποχρεωμένοι να καλύψετε την ορατότητα για όλη την ώρα του sound check
β) όσοι εισέρχονται στο συγκεκριμένο χώρο από την ώρα που ανοίγει η πόρτα για την είσοδο του κοινού στο θέατρο και μέχρι τις 22.30 να πληρώνουν το αντίτιμο του εισιτηρίου που πληρώνουν και όλοι οι υπόλοιποι θεατές που βρίσκονται στον συναυλιακό χώρο».

Προφανώς κι έχουν δίκιο οι διοργανωτές: «Ζητούμε λοιπόν την παρέμβασή σας στον επιχειρηματία που λειτουργεί τον συγκεκριμένο χώρο για την ομαλή λειτουργία του φετινού συναυλιακού καλοκαιριού».

Απάντηση δεν έχουν πάρει ακόμα αν και την περίμεναν μέχρι τις 10 Ιανουαρίου ώστε να προγραμματίσουν τις καλοκαιρινές τους συναυλίες.
Επισημαίνουν μάλιστα πως αν δεν γίνει αποδεκτό το αίτημά τους θα αποκλείσουν το θέατρο της Μονής Λαζαριστών ως χώρου διεξαγωγής εκδηλώσεων από τα μέλη του συνδέσμου και θα πάνε στα υπόλοιπα θέατρα της πόλης.