Σαββατοκυριακάτικες εκπομπές, δελτία ειδήσεων και μυθοπλασία τα «δυνατά χαρτιά» του Alpha

Σαββατοκυριακάτικες εκπομπές, δελτία ειδήσεων και μυθοπλασία τα «δυνατά χαρτιά» του Alpha
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μπορεί η φετινή σεζόν να μην είναι η καλύτερη της ιστορίας του, ωστόσο μετρά ουκ ολίγες διακρίσεις στις μετρήσεις της Nielsen.

12 Φεβρουαρίου 2020

Από το φθινόπωρο του 2018 ο Alpha βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο σε όλα τα επίπεδα. Στο ιδιοκτησιακό του καθεστώς, μετά την σταδιακή απόκτηση όλων των μετοχών του από την «Motor Oil» της οικογένειας Βαρδινογιάννη, στο διοικητικό του κομμάτι με την είσοδο ανθρώπων του «Τζίγγερ» αλλά και τώρα με την οριστική αποχώρηση του Δημήτρη Κοντομηνά, στο πρόγραμμα και στο εργασιακό του κομμάτι, που επηρεάστηκαν και συνεχίζουν να επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις παραπάνω μεταβολές. 

Σε σύγκριση με τις πιο πρόσφατες σεζόν ο Alpha εμφανίζεται αρκετά πεσμένος σε νούμερα, ειδικά στις καθημερινές και στο σύνολο του κοινού, όπου βρίσκεται μόνιμα στην 4η θέση. Παρά το γεγονός αυτό, όμως, οι επικεφαλής του καναλιού έχουν κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις όπως η επαναφορά του δημοφιλούς «Deal» και το «κόψιμο» σειρών που δεν έφεραν τα αναμενόμενα νούμερα, με αποτέλεσμα ο μέσος όρος του να ανέβει λίγο. Καλύτερη η εικόνα του Alpha στο «δυναμικό κοινό», όπου «παλεύει» μαζί με τον ΣΚΑΪ για την τρίτη θέση.

Τα δυνατά σημεία του Alpha παραμένουν οι Σαββατοκυριακάτικες εκπομπές του, τα δελτία ειδήσεών του όλες τις μέρες και οι σειρές του. Συγκεκριμένα, στις δύο τελευταίες μέρες της εβδομάδας το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς βρίσκεται μόνιμα στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση του τηλεβαρόμετρου, μαζί με τον ΣΚΑΪ. Εκπομπές όπως το «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», το «Καλύτερα δε γίνεται!», το «Kitchen Lab» και το (πιο πρόσφατο) «Akis' Food Tour», ανεβάζουν κατά πολύ τον μέσο όρο του Alpha τα ΣΚ. Στην ενημέρωση τα κεντρικά δελτία ειδήσεων με τον Αντώνη Σρόιτερ και τον Νίκο Μάνεση, αλλά και τα μεσημεριανά του Σαββατοκύριακου «μάχονται» για την πρωτιά στον ανταγωνισμό. Ενώ παλεύει να στήσει κατάσταση τα πρωινά ο Τάκης Χατζής με τη Λίδα Μπόλα. Και τέλος σειρές όπως το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και το «Έλα στη θέση μου» πρωταγωνιστούν στο πρόγραμμα του καναλιού και ανεβαίνουν πολλές φορές στο ημερήσιο Top 10 της Nielsen.

Μετά και την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της εξαγοράς ολόκληρου του Alpha από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, αναμένεται να υπάρξουν κι άλλες αλλαγές στον τηλεοπτικό σταθμό. Θα διεκδικήσει ξανά την πρωτιά στο άμεσο μέλλον, όπως τις προηγούμενες σεζόν; Ή θα μείνει στα ίδια επίπεδα με τώρα; Οψόμεθα...