Το ιστορικό Ράδιο Λέχοβο 97.1 συνεχίζει μέσα στις δεκαετίες

Το ιστορικό Ράδιο Λέχοβο 97.1 συνεχίζει μέσα στις δεκαετίες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πρωτεργάτης του ήταν στα τέλη του '60 ο Βασίλειος Βούζας.

13 Φεβρουαρίου 2020

Στη φωτογραφία είναι ο Πέτρος Βούζας. Από το τότε πειρατικό (ακόμα) Ράδιο Λέχοβο 97.1. Στα μεσαία κύματα τότε εκπομπές και συνομιλίες.

Ο Βασίλειος Βούζας ήταν ο πρώτος ραδιοερασιτέχνης της εποχής εκείνης. Το μικρόβιο το «πήραν» και τα παιδιά του Γιώργος, Πέτρος και Ιωάννα Βούζα. Οι οποίοι από το 1987, από τα πρώτα βήματα της ελεύθερης ραδιοφωνίας, διατηρούν το δυνατό ραδιόφωνο της Δυτικής Μακεδονίας «Ράδιο Λέχοβο 97.1».

Είναι ένα πραγματικά ιστορικό ραδιόφωνο της περιοχής. Που συνεχίζει να εκπέμπει! Στη νέα εποχή της τεχνολογίας τα αδέρφια Βούζα επενδύουν καθημερινά σε νέες καινοτομίες για το ραδιόφωνο του αύριο.
Με ψηφιακές κονσόλες, κρυστάλλινο ήχο, και εκπομπές που στηρίζονται στην επικοινωνία.
Μιας και το ραδιόφωνο ήταν και θα είναι επικοινωνία!

Τα παραπάνω στοιχεία μας τα έστειλαν άνθρωποι της περιοχής. Και μας επισημαίνουν ότι πολλοί γνωστοί άνθρωποι του ραδιοφώνου ξεκίνησαν από εκεί. Γιατί ήταν μεγάλο «σχολείο».

Χρόνια πολλά και στο Ράδιο Λέχοβο 97.1.

* Από το site του: Το ράδιο Λέχοβο 97,1 εκπέμπει από το 1970 στα μεσαία κύματα και από το 1979 στα FM. Με τα πρώτα βήματα της ελεύθερης ραδιοφωνίας καταθέτει αίτηση για τη χορήγηση της απαιτούμενης άδειας, καθιερώνεται δε ως ο πρώτος ενημερωτικός και μουσικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας. Σήμερα, γεωγραφικά, καλύπτει όλη τη Δυτική Μακεδονία. Στο πρόγραμμα του φιλοξενεί Ελληνική και Ξένη μουσική ακόμη την πιο έγκυρη άμεση ενημέρωση σε θέματα με τοπικό πανελλαδικό και διεθνές ενδιαφέρον αφού συνεργάζεται με την Deutsche Welle.