Media News εν τάχει (25/02)

Media News εν τάχει (25/02)
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Κυρίαρχος» για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο, στην πρωινή ζώνη, ο Γιώργος Αυτιάς.

25 Φεβρουαρίου 2020

Στον ΣΚΑΪ συνεχίζουν να «πανηγυρίζουν» (και δικαίως) για τα νούμερα που συγκεντρώνει το «Καλημέρα». Το περασμένο Σαββατοκύριακο η εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ήταν ξανά πρώτη στις ώρες προβολής της, έχοντας μερίδιο της τάξεως του 22,2% το Σάββατο και 23,4% την Κυριακή, στο σύνολο του κοινού, κι αφήνοντας πίσω τους ανταγωνιστές του με διαφορά άνω των 6,5 μονάδων. Την εκπομπή είδαν έστω για ένα λεπτό 1.277.214 τηλεθεατές.

-------------------------

Στο δυναμικό του Open βρίσκεται από σήμερα ο Γιάννης Μπότσης, ως υπεύθυνος μυθοπλασίας. Το νέο στέλεχος του καναλιού ήταν παλιότερα στο ίδιο πόστο και στον ΑΝΤ1, είχε σκηνοθετήσει την σειρά «Επαφή» του Mega και είχε για 8 χρόνια την καλλιτεχνική επιμέλεια σειρών στην «Άνωση», την (πάλαι ποτέ) εταιρεία παραγωγής του ομίλου Μπόμπολα που συνεργαζόταν στενά με το «μεγάλο κανάλι».

-------------------------

Πρεμιέρα αύριο στις 12 τα μεσάνυχτα για το «Mega Papers», την νέα εκπομπή έρευνας του Mega με τον Χάρη Καρανίκα. Στο πρώτο της επεισόδιο θα ασχοληθεί με το κύκλωμα διακινητών με έδρα την Τουρκία και «άκρες» στην Ουκρανία, που λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια. Ένας εξ αυτών μιλά στην κάμερα του «μεγάλου καναλιού» για την δράση του, ενώ αποκαλύπτονται και λεπτομέρειες για τις μέχρι τώρα προσπάθειες εξάρθρωσης των κυκλωμάτων.

-------------------------

Μετράει αντίστροφα για την Eurovision η ΕΡΤ1. Από την ερχόμενη Κυριακή 1 Μαρτίου και κάθε βδομάδα η νέα εκπομπή «Eurovision - Αντίστροφη μέτρηση» με τον Μιχάλη Μαρίνο, θα ενημερώνει τους τηλεθεατές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με πληροφορίες γύρω από τον ιστορικό διαγωνισμό τραγουδιού, την ελληνική συμμετοχή και εκείνες των υπόλοιπων κρατών. «Ποδαρικό» στη νέα εκπομπή θα κάνουν οι δύο παρουσιαστές της Eurovision για λογαριασμό της ΕΡΤ, η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, και θα προβληθεί σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση το βίντεο κλιπ του «SUPERG!RL» της Στεφανίας Λυμπερακάκη, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον φετινό διαγωνισμό.

-------------------------

«Εμφύλιος» ανάμεσα στους φωτορεπόρτερς. Η ΕΦΕ κατήγγειλε πως συστάθηκε μια νέα «ένωση φωτογράφων, φωτοειδησεογράφων» η οποία είναι «διασπαστική» και λειτουργεί χωρίς να είναι αναγνωρισμένη. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος της νέας ένωσης είναι πρώην μέλος της ΕΦΕ που είχε διαγραφεί οριστικά από το 2018, με το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο των φωτορεπόρτερ να δηλώνει ότι έχει ήδη κινηθεί νομικά εναντίον του.

-------------------------

Συναυλία στο Ραδιομέγαρο από τους νέους δημιουργούς που ανέδειξε το Δεύτερο Πρόγραμμα. Τα 14 τραγούδια που ξεχώρισαν από την δράση «Πρώτη Ακρόαση», η οποία συμπληρώνει έναν χρόνο από τότε που ξεκίνησε, θα ακουστούν με τη βοήθεια της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ ζωντανά μέσα από το Studio C και τις συχνότητες του δημόσιου «έντεχνου» ραδιοσταθμού, την Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 21.00. Η είσοδος στον χώρο της συναυλίας θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις που θα δίνουν οι εκπομπές του Δεύτερου. Παρακάτω η πλήρης λίστα των τραγουδιών:

1) Οι μπερντέδες
Ερμηνεία-Σύνθεση: Χάρης Βλαστάκης
Ποίηση: Ναπολέων Λαπαθιώτης

2) Το Βράδυ στον κήπο
Ερμηνεία: Σαφήκα Καντούρα
Στίχοι: Ιωάννα Μπρατσολιά
Σύνθεση: Ηώ Μπιλίρη

3) Πατρίδες
Ερμηνεία-Σύνθεση: Χρύσα Κωττάκη
Στίχοι: Σπύρος Λιμνιάτης

4) Μια Γυναίκα στα Εξάρχεια
Ερμηνεία-Σύνθεση: Στέφανος Φωτόπουλος
Στίχοι: Νίκος Φωτόπουλος

5) Παιδιά των άστρων
Στίχοι: Άκης Λούκας
Ερμηνεία Α’ εκτέλεσης-Σύνθεση: Βασίλης Φωτιάς
Ερμηνεία: Μάριος Ρέτσας

6) Φεύγοντας
Ερμηνεία-Στίχοι-Σύνθεση: Παναγιώτης Δρίζος

7) Μες την φωτιά
Ερμηνεία-Στίχοι-Σύνθεση: Παναγιώτης Βιώνης

8) Μ’ ένα γλυκό του κουταλιού
Ερμηνεία-Στίχοι-Σύνθεση: Αποστόλης Μωραϊτης

9) Κύματα
Ερμηνεία-Στίχοι-Σύνθεση: Ελένη Λαγού

10) Ποιό όνειρο σε τραγουδά
Ερμηνεία-Σύνθεση: Βασίλης Αγροκώστας
Στίχοι: Θεόδωρος Σαντάς

11) Σεργιάνι στην Ανατολή
Ερμηνεία: Ναταλία Λαμπαδάκη
Στίχοι: Λίλα Στογιάννη
Σύνθεση: Κανάρης Κεραμάρης

12) Τα χέρια
Ερμηνεία-Σύνθεση: Δημήτρης Μπάκουλης
Ποίηση: Αργύρης Χιόνης

13) Σαμάλ
Ερμηνεία-Σύνθεση: Ανδρέας Δημητρέλης
Στίχοι: Κωνσταντίνος Χρυσανθάκης

14) Δρόμος
Ερμηνεία-Στίχοι-Σύνθεση: Βαγγέλης Κωστόπουλος