Hellbilly-Psychobilly- Storm στην σκηνή του ΑΝ club

Hellbilly-Psychobilly- Storm στην σκηνή του ΑΝ club
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι Demented Are Go, επιστέφουν στην Αθήνα έπειτα από απουσία πολλών ετών για ένα μοναδικό Horror Live Show το Σάββατο 21 Μαρτίου.

27 Φεβρουαρίου 2020

Οι Demented Are Go σχηματίστηκαν το 1982 στο Cardiff της Ουαλίας.

Είναι μια από τις πρώτες μπάντες που ο ήχος τους ήταν μια μίξη από punk rock  και rockabilly και σαν αποτέλεσμα θεωρούνται έως την πλέον αντιπροσωπευτική μπάντα στην #psychobilly σκηνή.

Ήταν οι πρώτοι που έβαλαν Horror μακιγιάζ προσθέτοντας ένα grotesque στοιχείο στις live εμφανίσεις τους. Έτσι και αλλιώς το psychobilly ήταν/είναι συνδεδεμένο με το Horror ύφος σαν εικαστική και στιχουργική θεματολογία.

Μετά από μόλις μερικές πρόβες, οι DAG, βρέθηκαν να παίζουν σε ένα φεστιβάλ και για τα επόμενα χρόνια, συνέχισαν να παίζουν από εργατικά κέντρα στην Ουαλία μέχρι την συνοικία των “κόκκινων φαναριών” στο Αμβούργο καθώς και στο γνωστό Club Foot ( κλαμπ-ναός του psychobilly).

Το 1984 ηχογραφούν δύο τραγούδια  για την συλλογή “ Hell's Bent on Rockin'” από την  Nervous Records (γνωστή psychobilly δισκογραφική εταιρεία).Το 1986, και μετά απο αλλαγές στην σύνθεση τους, ηχογραφούν το “In Sickness & In Health” και το 1988 το “ Kicked Out of Hell”.

Το 1989, με νέες αλλαγές στην σύνθεση τους ,οι DAG, κυκλοφορούν το “ The Day the Earth Spat Blood”. Το 1991 ηχογραφούν στην Fury Records το “ Orgasmic Nightmare” και το 1993 ακολουθεί το δεύτερο άλμπουμ στην εταιρεία με τίτλο “ Tangenital Madness on a Pleasant Side of Hell” που υποστηρίχτηκε απο δύο περιοδείες στην Ιαπωνία.

Το 1995, το συγκρότημα διαλύθηκε ενώ βρισκόταν σε περιοδεία, λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του Sparky (φωνητικά). Το 1996 επιστρέφουν με ένα ΕΡ “ I Wanna See You Bleed!” στην Hell Razor Records και το 1997 θα περιοδεύσουν στην Δυτική Ακτή των  Ηνωμένων Πολιτειών.

Το 1999, ηχογραφούν το “Hellucifernation” στην Crazy Love Records ενω ματαιώνεται η πειοδεία λόγω νέων προβλημάτων υγείας του Sparky. Και ενω υπάρχει η σκέψη για να διαλυθούν, δέχονται μια πρόταση να παίξουν στο New Jersey/USA,  ως headliners . Η συμπεριφορά του Sparky, όμως, που κατέληξε να βάλει φωτιά σε δασύλιο δίπλα στο κλαμπ, τους βάζει σε περιπέτειες με τον νόμο και έχει ως αποτέλεσμα να φυλακιστεί ο Sparky για ένα μήνα.

Ο Sparky επιστρέφει  στην Αμερική μαζί με τους DAG για 2 περιοδείες, το 2002 και 2003, όπου περαιτέρω προβλήματα με τις αρχές για “ανάρμοστη συμπεριφορά'”, δημιουργούν προβλήματα στην περιοδεία και στην σύνθεση του συγκροτήματος, όπου το 2005 σταματούν την ενεργή δράση. Στο διάστημα αυτό, κυκλοφορεί το “Live at the Galaxy” και το 2006, εν όψει νέου αμερικανικού τουρ, ο Sparky συλλαμβάνεται και διώχνεται πίσω στην Αγγλία οπότε ακυρώθηκε η περιοδεία.

Το 2012, κυκλοφορούν το “Hellbilly Storm”απο την γερμανική δισκογραφική People Like You και περιοδεύουν στην Ευρώπη καθώς και σε πολλά Psychobilly Festival ως headliners.

 Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00.