Τηλεοπτικά κανάλια μετέφεραν πολλαπλές φορές λανθασμένα την είδηση

Τηλεοπτικά κανάλια μετέφεραν πολλαπλές φορές λανθασμένα την είδηση
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεν είναι πρώτη φορά, οπότε δεν μας εκπλήσσει η καταγγελία από την Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

02 Μαρτίου 2020

Αφορμή, η επίθεση σε Γερμανό φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα γεγονότα στη Θερμή Λέσβου, την Κυριακή 1 Μαρτίου. Αγωστοι τον τραυμάτισαν και κατέστρεψαν τον εξοπλισμό του, πετώντας τον στη θάλασσα (η φωτογραφία από τον @dromografos).

Ο ΣΚΑΪ λοιπόν έδειξε το βίντεο με τον ξυλοδαρμό και έλεγε στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων ότι ο φωτορεπόρτερ δεν ήταν αυτός που είναι αλλά κάποιο μέλος ΜΚΟ. «Τηλεοπτικά κανάλια μετέφεραν πολλαπλές φορές λανθασμένα την είδηση για τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου. Επίμονα και παρά τις δικές του προσπάθειες για επανόρθωση, τον ανέφεραν ως "συνεργάτη ΜΚΟ"» λέει η ΕΦΕ.

Το περίεργο με τον ΣΚΑΪ είναι που πήγε ο ίδιος ο φωτορεπόρτερ στο Twitter του καναλιού και τους επισήμανε το λάθος τους. Από τον ΣΚΑΪ δεν φάνηκαν να πολυνοιάζονται για την αλήθεια...

Η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας αναφέρει πολύ σωστά πως «είναι το λιγότερο, παράλογο, εν έτει 2020 να "αποκεφαλίζουμε τον αγγελιοφόρο" όταν και όποτε δε μας αρέσει η είδηση που φέρνει. Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ανησυχία μας, τόσο για μια κοινωνία που στρέφεται στην αυτοδικία, όσο και για συναδέλφους δημοσιογράφους που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις»