Ακυρώθηκε το SXSW στο Τέξας λόγω κορωνοϊού

Ακυρώθηκε το SXSW στο Τέξας λόγω κορωνοϊού
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στη μεγάλη έρευνα του Loaded.gr για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στις συναυλίες και τις μουσικές παραστάσεις στην Ελλάδα, ρίχνουμε και κλεφτές ματιές στο εξωτερικό...

08 Μαρτίου 2020

Μόλις λίγες ημέρες λοιπόν πριν την έναρξή του, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν την ακύρωση του SXSW - είναι το φημισμένο ετήσιο φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο Austin και αφορά τεχνολογία, μουσική και κινηματογράφο. Γίνεται εδώ και 34 χρόνια και θα ξεκινούσε στις 13 Μαρτίου...

Οι διοργανωτές ξεκαθάρισαν πως η απόφαση ήταν του Δήμου και όχι δική τους σημειώνοντας ότι «την περασμένη Τετάρτη, το τμήμα Δημόσιας Υγείας του Austin είπε ότι δεν υπάρχει κάποια απόδειξη ότι η ακύρωση του SXSW ή οποιασδήποτε άλλης συγκέντρωσης  θα έκανε την κοινότητα πιο ασφαλή. Η κατάσταση ωστόσο εξελίχθηκε γρήγορα και οφείλουμε να σεβαστούμε την απόφαση του Δήμου».

Σημειώνεται ότι προηγήθηκαν πολλαπλές ακυρώσεις συμμετοχής ισχυρών εταιρειών όπως Apple, Netflix, Amazon, Facebook, Sony, Universal και Warner Music.

Η οικονομική ζημιά για την πόλη θα είναι τεράστια (πέρυσι συμμετείχαν 500.000 άνθρωποι), ενώ η διοργανώτρια εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει αν θα αποζημιωθούν οι κάτοχοι εισιτηρίων. Ωστόσο, φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφερθεί το φεστιβάλ σε άλλη ημερομηνία.