Σκέψεις για επαναφορά του (νεανικού) BBC Three στην τηλεόραση

Σκέψεις για επαναφορά του (νεανικού) BBC Three στην τηλεόραση
Ακολουθήστε μας στο Google news

4 χρόνια μετά την μετατροπή του σε Web TV.

08 Μαρτίου 2020

Όπως αναφέρει ο Guardian, πηγές από την βρετανική δημόσια τηλεόραση κάνουν λόγο για συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, το τελευταίο διάστημα, για την επιστροφή του BBC Three στην μικρή οθόνη, χωρίς όμως να έχει παρθεί κάποια απόφαση. Σύμφωνα (και) με την Daily Mail, εκπρόσωπος του BBC δήλωσε ότι αυτές οι φήμες είναι απλές εικασίες, χωρίς όμως να αποκλείει μια αλλαγή στάσης για το μέλλον του νεανικού καναλιού.

Ο βασικός λόγος για τον οποίο οι ιθύνοντες του BBC σκέφτονται την επαναφορά του BBC Three είναι η επιτυχία του στον τομέα της μυθοπλασίας, με δύο σειρές του -το «Fleabag» και το «This Country»- που προβάλλονται μέσω web να γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλείς στο Βρετανικό κοινό. Επιπλέον από πέρσι το BBC One έχει εντάξει στη βραδινή ζώνη του επιλεγμένα προγράμματα του «Three», κίνηση ενδεικτική της δημοτικότητάς του.

Όλα αυτά, 4 χρόνια μετά την απόφαση της τότε κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να διακόψει τη λειτουργία του BBC Three ως τηλεοπτικού σταθμού και να το μετατρέψει σε ιντερνετικό, λόγω περικοπών. Μια μικρή «χαραμάδα ελπίδας» για την «παραδοσιακή» τηλεόραση, σε μια περίοδο που οι συνδρομητικές υπηρεσίες «σαρώνουν» διεθνώς, και ειδικά στις νεαρές ηλικίες.