Η Όλγα Κεφαλογιάννη ζητά στήριξη για τους καλλιτέχνες και τους επαγγελματίες στον χώρο του θεάματος

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ζητά στήριξη για τους καλλιτέχνες και τους επαγγελματίες στον χώρο του θεάματος
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αυτό που δεν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα έπρεπε, το κάνει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με ερώτησή της στη Βουλή.

27 Μαρτίου 2020

Κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Οικονομικών και την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, λέγοντας πως είναι «άμεση και αναγκαία η στήριξη των καλλιτεχνών αλλά και των χώρων θεάματος και ψυχαγωγίας που πλήττονται από την κρίση λόγω κορωνοϊού».

Η Βουλευτής Α’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως «τα πολιτιστικά αγαθά και οι υπηρεσίες έχουν αναδειχθεί ως το σημαντικότερο μέσο ψυχαγωγίας όλων των πολιτών που παραμένουν σε απομόνωση, τηρώντας τα αναγκαία, επιβεβλημένα, από το κράτος, μέτρα».

Σημειώνει επίσης αυτό που ξέρουμε όλοι: ότι μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών, στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, από την πρώτη στιγμή έλαβε πρωτοβουλίες, παρέχοντας τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε οπτικοακουστικό θέαμα.

Η Ολγα Κεφαλογιάννη εξηγεί πως η Γερμανία, η Ιταλία και η Βρετανία έχουν ήδη λάβει ειδικά μέτρα σημαντικής οικονομικής ενίσχυσης για τους καλλιτέχνες και τους επαγγελματίες στο χώρο του θεάματος.

Ζητά λοιπόν να ενημερωθεί από τους δύο υπουργούς για τα μέτρα που λαμβάνονται για τη στήριξη των Ελλήνων καλλιτεχνών αλλά και τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει το κράτος να στηρίξει τη βιωσιμότητα των χώρων θεάματος και ψυχαγωγίας.