Πέθανε ο Wallace Roney από επιπλοκές του κορωνοϊού

Πέθανε ο Wallace Roney από επιπλοκές του κορωνοϊού
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο θρυλικός τρομπετίστας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 59 ετών

02 Απριλίου 2020

Λίγες ημέρες μετά το θάνατο του Manu Dibango, άλλος ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, ο Wallace Roney - ο οποίος ήταν αγαπημένος και του ελληνικού κοινού-, πέθανε μετά από επιπλοκές που σχετίζονται με την ασθένεια του κορωνοϊού.

Γεννημένος το 1960 στη Φιλαδέλφεια, ο Roney αναδείχθηκε μέσω των θρυλικών Jazz Messengers του Art Blakey, ενώ είχε χαρακτηριστεί ως ο διάδοχος του Miles Davis με τον οποίο είχε αναπτύξει στενή φιλία. Μάλιστα, το 1991 έπαιξαν μαζί στο φεστιβάλ του Μοντρέ σε μια ιστορική συναυλία με τον Davis να του δίνει και επίσημα τη σκυτάλη διαδοχής. Η καριέρα του Roney διήρκησε περισσότερα από 40 χρόνια με βραβεία, διακρίσεις και σημαντικές συνεργασίες.

Ο Roney πέθανε σε νοσοκομείο του Νιου Τζέρσεϊ, στις 31 Μαρτίου σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου Lydia LiebmanΕίμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω πως ο εμβληματικός τρομπετίστας και τζαζ θρύλος Wallace Roney πέθανε λόγω επιπλοκών του κορονωϊού. Το να δουλέψω με τον Wallace ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια της ζωής μου. Ήταν τιμή μου να τον εκπροσωπώ και να είμαι μέρος του μουσικού του κόσμου. Δεν μπορώ καν να ξεκινήσω να εκφράζω πόσο πολύ θα μου λείψει ο ίδιος αλλά και η μουσική του », σημείωσε χαρακτηριστικά.