«Μη γίνεις σαν το The Toc. Μην γίνεις σαν τον Μανώλη Καψή»

«Μη γίνεις σαν το The Toc. Μην γίνεις σαν τον Μανώλη Καψή»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Ελενα Ακρίτα έξαλλη με το site των Αττικών Εκδόσεων (πλέον) που έχει διευθυντή του τον Μανώλη Καψή. Η απάντηση του The Toc.

06 Απριλίου 2020

«Έτσι απλά διαστρεβλώνονται τα λόγια, έτσι απλά σπιλώνονται οι άνθρωποι» λέει η Ελενα Ακρίτα και εξηγεί πως είναι άλλο το το θεμιτότατο «συνάδελφοι, ρωτήστε επιτέλους για τις μάσκες» που έγραψε η ίδια στο facebook κι άλλο το επιτακτικό «Τσίοδρα απάντησε μας επιτέλους για τις μάσκες» που έγραψε το The Toc.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση διαμαρτυρίας της Ελενας Ακρίτα. Εχει μεγάλο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

Πώς είναι να σε υβρίζουν όλοι για κάτι που δεν έγραψες πο-τέ.

Στη Φωτό 1 τι γράφει το The Toc.

Στη Φωτό 2 τι γράφω εγώ και πως το διαστρέφει το The Toc.

Καλά, με το The Toc έχω προηγούμενα και μου έχει ζητήσει γραπτώς συγγνώμη για αθλιότητες του παρελθόντος.
Ελάτε τώρα να δούμε πώς μπορείς με δυο απλά βηματάκια, να διαστρέψεις το νόημα ενός κειμένου,όταν θέλεις να διαβάλεις τον/την συγγραφέα του.
Πρώτον, ο τίτλος είναι το παν, ποιος θα κάθεται να διαβάζει τώρα το περιεχόμενο!
Στο Τhe Toc (και στα σάιτ που το αντέγραψαν από εκεί), υπάρχει που λες ο τίτλος της πρώτης φωτό. Ότι δηλαδή εγώ επιτακτικά και 'με αυστηρό ύφος' λέει,
έγραψα στον κ. Τσιοδρα «Απαντήστε επιτέλους!» Όποιος δεν μείνει στον τίτλο - όπως οι 99,9% αναγνώστες - και διαβάσει μέσα το κείμενο θα διαπιστώσει ότι το Τhe Toc και τα σάιτ που το αντέγραψαν από εκεί αυτοαναιρούνται. Και το κάνουν εσκεμμένα για να αμαυρώσουν την εικόνα του συντάκτη. Γιατί είπαμε, ο τίτλος είναι το παν.
Τι γράφει λοιπόν το Τhe Toc (και τα σάιτ που το αντέγραψαν από εκεί);
«Είπε η Έλενα Ακρίτα στον Τσιόδρα ‘απαντήστε επιτέλους’».
Τι είπε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ η Έλενα Ακρίτα - και όχι στον Τσιόδρα αλλά στους συναδέλφους που ερωτούν τον Τσιόδρα; «Ρωτήστε τον επιτέλους» (δεύτερη φωτό).
Είναι άλλο το θεμιτότατο ‘συνάδελφοι, ρωτήστε επιτέλους για τις μάσκες’ κι άλλο επιτακτικό το ‘Τσίοδρα απάντησε μας επιτέλους για τις μάσκες’
Έτσι απλά διαστρεβλώνονται τα λόγια, έτσι απλά σπιλώνονται οι άνθρωποι.
Μην γίνεις σαν το The Toc.
Μην γίνεις σαν τα σάιτ που αντιγράφουν το Τhe Toc.

 

Κι εδώ είναι η απάντηση του The Toc:

Η Ελενα Ακρίτα, γνωστή συγγραφέας και δημοσιογράφος, θεωρεί ότι το TheToc διέστρεψε το νόημα πρόσφατης ανάρτησής της για τον Σωτήρη Τσιόδρα. Και βρίζει το TheToc γράφοντας "μην γίνεις σαν το TheToc”, με αφορμή κείμενο που αναρτήσαμε- ακριβή περιγραφή της δικής της ανάρτησης στο facebook- στο οποίο βάλαμε τον τίτλο "Η Ελενα Ακρίτα απευθύνεται στον Σωτήρη Τσιόδρα: Απαντήστε επιτέλους”.
Η κυρία Ακρίτα θεωρεί ότι διαστρέψαμε το νόημα των όσων έγραψε επειδή λέει, δεν απευθύνθηκε ευθέως στον Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά ζήτησε από τους συναδέλφους της δημοσιογράφους "να ρωτήσουν επιτέλους τον λοιμωξιολόγο για τις μάσκες”. Η αλήθεια είναι ότι η διαφορά είναι Τεράστια...
Η κυρία Ακρίτα κάνει ότι αγνοεί τη συνέχεια των όσων έγραψε, αφού στην ανάρτησή της σημειώνει- σε όντως επιτακτικό ύφος- ότι "ο κ. Τσιόδρας είναι υποχρεωμένος να μας ενημερώσει σήμερα για τις μάσκες”... Οπως δείχνει να αγνοεί και τον υπέρτιτλο της ανάρτησης του TheToc, στο οποίο σημειώνουμε ότι "καλεί τους δημοσιογράφους να τον ρωτήσουν”. Λεπτομέρειες όμως για την κ. Ακρίτα.
Μάλλον η κ. Ακρίτα αντέδρασε έτσι επειδή υπήρξαν αντιδράσεις για το ύφος της απέναντι στον Σωτήρη Τσιόδρα, που αν και σαφώς ευπρεπέστερο χωρίς αμφιβολία, δείχνει να ακολουθεί την "τάση ΣΥΡΙΖΑ” για επιθέσεις στον λοιμωξιολόγο, τον οποίο κατηγορούν για προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης. Οπως έκανε την Κυριακή σε άρθρο του ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα Θανάσης Καρτερός.
Το theToc πάντως για λόγους δεοντολογίας δημοσιεύει την υβριστική επίθεση της κ. Ακρίτα σε βάρος μας.

Και η ανταπάντηση της Ελενας Ακρίτα:

Η ΑΝΩΝΥΜΗ απάντηση του The Toc στην ΕΠΩΝΥΜΗ καταγγελία μου ότι εσκεμμένα διαστρεβλώνουν τον γραπτό μου λόγο - τον όποιον παρεμπιπτόντως χειρίζομαι συμπαθητικά: στην δημοσιογραφία όταν βάζουμε εισαγωγικά σημαίνει ότι μεταφέρουμε ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ μια φράση που ειπώθηκε ή γράφτηκε. Αλλιώς γράφουμε ΨΕΜΑΤΑ. Τέλεια.
Την ανάρτηση μου έστειλα στον διευθυντή του σάιτ Manolis Kapsis
Καμαρώστε τους.
Αυτό είναι το The Toc
Αυτός είναι ο Μανώλης Καψής
Μη γίνεις σαν το The Toc
Μην γίνεις σαν τον Μανώλη Καψή