Ακυρώθηκε το Roskilde Festival

Ακυρώθηκε το Roskilde Festival
Ακολουθήστε μας στο Google news

H Δανία απαγόρευσε οποιαδήποτε την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μεγάλης συνάθροισης κόσμου μέχρι και τις 31 Αυγούστου. «Είμαστε συντετριμμένοι», δηλώνουν οι διοργανωτές.

06 Απριλίου 2020

Ακόμα ένα σπουδαίο και μεγάλο φεστιβάλ που δεν θα πραγματοποιηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. 

«Είμαστε συντετριμμένοι. Αν και φοβόμασταν ότι αυτό θα συμβεί, μέχρι τώρα ελπίζαμε. Ωστόσο, ο κίνδυνος να μολυνθεί κάποιος από τον κορωνοϊό είναι πολύ μεγάλος όταν συγκεντρώνονται τόσοι άνθρωποι». Με αυτή τη σύντομη φράση οι διοργανωτές του Roskilde Festival, ανακοίνωσαν την αναβολή του και μάλιστα τη χρονιά που θα συμπλήρωνε 50 χρόνια και θα διεξαγόταν από τις 27 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.

Το καλοκαίρι που μας έρχεται θα είναι πολύ διαφορετικό. 

Παρά το γεγονός ότι είχαν γίνει μεγάλες προετοιμασίες, το Roskilde Festival 50 θα πρέπει να περιμένει έως το 2021.

Όσον αφορά στους κατόχους εισιτηρίων οι διοργανωτές τους δίνουν την ευκαιρία είτε να τα εξαργυρώσουν είτε να τα μεταφέρουν για το επόμενο φεστιβάλ, τονίζοντας ωστόσο ότι «ζητάμε την υποστήριξή σας. Θα έχει μεγάλη σημασία για εμάς να πείτε ναι στο να είστε μέρος του Roskilde  Festival από τώρα», προσθέτοντας ότι «ο οργανισμός που διοργανώνει το φεστιβάλ είναι μη κερδοσκοπικός και ότι όλα τα κέρδη δίνονται σε πρωτοβουλίες για την υποστήριξη παιδιών και νεαρών ανθρώπων με αποτέλεσμα "να αρχίζουμε κατά κάποιο τρόπο από το μηδέν κάθε χρόνο"».