Η Αγγελική Σπανού, η Athens Voice, το Facebook και οι επιθέσεις

Η Αγγελική Σπανού, η Athens Voice, το Facebook και οι επιθέσεις
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η αναφορά της δημοσιογράφου στο κομμένο άρθρο της από την Athens Voice δεν μας έκανε και τόσο εντύπωση.

07 Απριλίου 2020

Αλλο ήταν εκείνο που μας κέντρισε το ενδιαφέρον στο κείμενό της (ΕΔΩ). Το εξής: «Πριν, όμως, διορθώσει η κυβέρνηση ένα προφανές λάθος, αυτόκλητοι πελταστές της ξεσάλωσαν στο facebook (όπου δεν έχω λογαριασμό). Και μάλιστα στην καταγγελία μου πρωταγωνίστησε αρθρογράφος της AV με το χειροκρότημα και άλλων αρθρογράφων της AV. Δεν θα τους δώσω άλλη φορά τη χαρά να με κατασπαράξουν. Δεν θέλω να υπάρχω στο τοξικό τους σύμπαν, γι αυτό και θα τους αφήσω το χώρο ελεύθερο, σταματώντας την αρθρογραφία μου στην αγαπημένη μας Athens Voice».

Το ψάξαμε, να δούμε που αναφέρεται η Αγγελική Σπανού. Καταρχάς ΕΔΩ θα βρείτε το επίμαχο άρθρο της στην Athens Voice με τίτλο «Αύριο δεν θα μείνω σπίτι» (από εκεί και η φωτογραφία). Ιδού ένα μικρό απόσπασμα: «Όταν διάβασα ότι απαγορεύεται το κολύμπι δεν το πίστεψα. Γιατί είναι παράλογο. Όσες φορές πάω για μπάνιο στη θάλασσα είμαι μόνη. Ελάχιστοι κολυμπούν αυτή την εποχή. Ούτε εγώ θα το έκανα αν δεν επιβαλλόταν για λόγους υγείας και επειδή δεν λειτουργούν οι πισίνες. Άρχισα να το ψάχνω και διαπίστωσα ότι, πράγματι, με κυβερνητική απόφαση το κολύμπι δεν "πιάνεται" ως σωματική άσκηση, όπως επίσης το κανό, το σερφ και το ψάρεμα που είναι εξίσου μοναχικά σπορ».

Αυτό ήταν το κείμενο λοιπόν που ώθησε, σύμφωνα με την Αγγελική Σπανού, αρθρογράφο της Athens Voice να καταφερθεί εναντίον της. Ψάξαμε λοιπόν στο Facebook (επώδυνη διαδικασία, το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης μας είναι απεχθές) και βρήκαμε μία ανάρτηση που έκανε η Βάσω Κιντή. Δεν ξέρουμε βέβαια αν η Αγγελική Σπανού αναφέρεται σε αυτήν. 

Γράφει λοιπόν η Βάσω Κιντή στην αρχή (ΕΔΩ): «Σέβομαι το ιατρικό ζήτημα που επιβάλλει στην Αγγελική Σπανού να κολυμπά και την απόφασή της να πάει και τώρα στη θάλασσα, παρά την απαγόρευση, με χαρτί γιατρού. Αλλά γιατί έπρεπε να γράψει άρθρο γι' αυτό, όπου αμφισβητεί εν γένει την απόφαση της πολιτείας να μην περιλαμβάνεται το κολύμπι στη σωματική άσκηση που επιτρέπει το χαρτί που συμπληρώνουν οι πολίτες;».

Και καταλήγει: «Το άρθρο της Α. Σπανού δείχνει ότι δεν την απασχολεί τόσο η δική της περίπτωση (για την οποία πιστεύω θα έδειχνε κατανόηση το τυχόν όργανο της τάξεως) όσο η αντιπολίτευση στο κυβερνητικό μέτρο. Αυτό είναι θεμιτό. Αλλά θα έπρεπε να έχει άλλα επιχειρήματα. Τα συγκεκριμένα είναι ατυχή».

Η Βάσω Κιντή λοιπόν, κάνοντας δίκη προθέσεων, συμπεραίνει πως η Αγγελική Σπανού έγραψε ό,τι έγραψε για να κάνει αντιπολίτευση.

Ψάξαμε λίγο και τα σχόλια κάτω από το κείμενο της Βάσως Κιντή να δούμε σχόλια δημοσιογράφων. 
Βρήκαμε ένα ισορροπημένο σχόλιο του Προκόπη Δούκα: «Εγώ ξέρω πολύ καλά το πρόβλημα υγείας της Αγγελικής, μου το έχει εκμυστηρευτεί. Και στέκομαι χωρίς κανένα δισταγμό συμπαραστάτης της. Όπως και (οφείλω να ομολογήσω), πριν γραφτεί το άρθρο, με είχε ξενίσει η απαγόρευση της κολύμβησης. Γιατί να μην επιτρέπεται, όπως το μοναχικό τζόγκινγκ ή περπάτημα; Ωστόσο, καταλαβαίνω απολύτως την απαγόρευση, γιατί δεν μπορεί να επιτραπεί για κάποιους και για κάποιους άλλους (που θα συνωστισθούν) όχι. Συνεπώς διαφωνώ που το θέτει έτσι δημοσιίως η Αγγελική. Εφόσον έχει χαρτί γιατρού, θα έπρεπε να εξαιρείται, εν πρώτοις. Το κακό είναι οτι η αμέσως επόμενη σκέψη (όπως διατυπώνει σωστά η Vasso Kindi) οδηγεί στο οτι διάφοροι κουτοπόνηροι θα φροντίσουν να αποκτήσουν και αυτοί ένα πλαστό χαρτί γιατρού. Άσε που σε χιλιάδες περιπτώσεις, θα είναι πράγματι ιατρικά επιβεβλημένο να ενθαρρύνεται το μπάνιο στη θάλασσα, ως άκρως ευεργετικό. Σε κάθε περίπτωση, το οτι η Αγγελική το κάνει δημόσιο ζήτημα, αναφέροντας και τον προσωπικό ιατρικό της λόγο, επιτρέπει κάθε συζήτηση».

Σχολιάζει και ο Παντελής Καψής: «Το άρθρο είναι θυμωμένο και κακώς λέει ότι θα παρανομήσει. Πρέπει να τηρούμε τις ρυθμίσεις όλοι, μας αρέσουν δεν μας αρέσουν. Όμως το να ζητήσει κάποιος να επιτραπεί το κολύμπι κατά μόνας κ χωρίς παραμονή στην παραλία δεν είναι παράλογο. Ιδίως αυτή την εποχή. Αν πάει να γίνει κατάχρηση τον Μάιο, όταν ζεστάνει, βλέπουμε. (Αν υπάρχουν τότε μέτρα)».

Αυτός που εξέφρασε αντίρρηση και «λογομάχησε» μετά με τη Βάσω Κιντή ήταν ο Γιώργος Καρελιάς. Εγραψε, συγκεκριμένα: «Θλιβερή η ανάρτηση και τα σχόλια.. Διότι δεν γνωρίζετε ότι η Σπανού επιβάλλεται να κολυμπάει λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας και δεν μπορεί να το κάνει στα, κλειστά πλέον, κολυμβητήρια. Υποστηρίξτε με χίλιους τρόπους την κυβέρνηση, όχι εις βάρος της υγείας ενός ανθρώπου.»
Και η απάντηση της Β.Κιντή: «Μα είπα ότι το ιατρικό πρόβλημα το σέβομαι απολύτως. Αμφισβητώ το άρθρο της που χρησιμοποιεί την προσωπική της περίπτωση για να κάνει αντιπολίτευση με κακά επιχειρήματα. Και λυπάμαι που προσπαθείτε να διαστρεβλώσετε αυτό που λέω. Λυπάμαι. Λαϊκισμός και εδώ!».

Ακολούθησε ένας εκτενής διάλογος με βαριές εκφράσεις ανάμεσα στον Γιώργο Καρελιά και τη Βάσω Κιντή αλλά δεν νομίζουμε πως έχει σημασία να δημοσιευτεί κι εδώ. Ας υπάρχει μόνο στο facebook... Δημόσια φυσικά. Οπως όλα τα παραπάνω.