Στο Mega πάντως δεν έβγαλαν ποτέ τον Γιάννη Πρετεντέρη

Στο Mega πάντως δεν έβγαλαν ποτέ τον Γιάννη Πρετεντέρη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Για «SYRIZA OPEN», για «STANI TV» και για «Notopoulou Dancing Queen» γράφει σήμερα στα ΝΕΑ ο αρθρογράφος της εφημερίδας.

08 Απριλίου 2020

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Το άρθρο του λέγεται «Γκρίνιες» και αναφέρεται στην ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, μία-ακόμα-ανάρτηση-του-Παύλου-Πολάκη (από εκεί και η φωτογραφία με τον Νίκο Ευαγγελάτο σε μία μεγάλη δημοσιογραφική του επιοτυχία που ασχολείται εκτενώς με το κούρεμα του κ. Στέλιου Πέτσα) για το τηλεοπτικό κανάλι που θα έπρεπε να φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Να τα βλέπουν μερικοί μερικοί που νομίζουν πως θα φτιάχναμε σχέσεις με τα κανάλια μέσω προσωπικών επαφών και της ηθικής μας!» έγραψε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ με το γνωστό, ευγενικό και μειλίχιο του στυλ. «ΣΑΣ ΤΟΧΩ ΠΕΙ πολλές φορές: οι καναλάρχες ΟΛΟΙ και η πλειοψηφία των δημοσιογράφων είναι σαν το τζουκ μποξ: του βάζεις κέρμα παίζει, δεν του βάζεις δεν παίζει. Τέλος, αυτοί είναι ΑΠΕΝΑΝΤΙ, πρέπει να φτιαχτεί άμεσα δικό μας κανάλι! ΑΝΤΕ γιατί πολύ το συβράσαμε το θέμα!».

Ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν έχασε την ευκαιρία και σημειώνει ειρωνικά, στα ΝΕΑ, πως ο Πολάκης ομολογεί το αυτονόητο: «Πως μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίξει δικό του κανάλι θα μπορούσε να ξαναδούμε εκείνα τα πανηγύρια που είχε μαζέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ και τώρα έχουν εξαφανιστεί. Η ουσία της σκέψης του είναι απολύτως ορθή κι ελπίζω ότι το κόμμα του θα την τιμήσει. Από την στιγμή μάλιστα που το όνομα του σταθμού πρέπει να θεωρείται δεδομένο: ΚΕΕΛΠΝΟ TV. Brand name. Και μη με ρωτάτε τι θα παίζει διότι εγώ ούτε τοπ ΚΕΕΛΠΝΟ ήξερα, ούτε τι κάνει, ούτε με τι ασχολείται, αλλά ο Πολάκης πεντέξι χρόνια τώρα με το ΚΕΕΛΠΝΟ ξυπνάει και με το ΚΕΕΛΠΝΟ κοιμάται. Μη του στερήσουμε την ευτυχία. Κι άλλωστε πώς θέλετε να το πουν το κανάλι οι άνθρωποι; “SYRIZA OPEN” θα ακούγεται πολύ κομματικό. “STANI TV” θυμίζει λίγο “Κυριακή στο χωριό”. Ή μήπως Notopoulou Dancing Queen; Υποθέτω πως το κανάλι θα στελεχωθεί σύντομα ώστε να έχουμε κι εμείς οι έγκλειστοι μια νέα ατραξιόν».

Δεν ξέρω πόσο δίκιο έχει ο Γιάννης Πρετεντέρης και πόσο πάτημα βρίσκει από την αμετροέπεια του Παύλου Πολάκη. Ενα μόνο ξέρω: ο ίδιος βρίσκεται εκτός τηλεόρασης. Και, βασικά, εκτός Mega.
Δεν θυμάμαι να τον έχω δει να βγαίνει σε κάποια εκπομπή του καναλιού. Ούτε ως σχολιαστής στα δελτία ειδήσεων.
Δεν ήθελε ο ίδιος ή δεν ήθελαν οι άλλοι; Το ερώτημα είναι ρητορικό φυσικά.