Πότε είναι πιθανό να ξαναδούμε συναυλίες

Πότε είναι πιθανό να ξαναδούμε συναυλίες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σύμφωνα με το «The New York Times Magazine», κανονικό πρόγραμμα συναυλιών θα έχουμε από το φθινόπωρο του 2021 (προσοχή, όχι του 2020!).

13 Απριλίου 2020

Μια πολύ δυσοίωνη πρόβλεψη έρχεται από Αμερικανούς επιστήμονες για το μέλλον των συναυλιών στην εποχή του κορωνοϊού. Απλώς εμείς το θεωρούμε πολύ τραβηγμένο το σενάριο αυτό. 

Ο ογκόλογος και βιοηθικός Zeke Emanual, υπογράμμισε ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας θα πρέπει να γίνει σταδιακά και  θα πρέπει να διατηρηθεί η κοινωνική απόσταση προσθέτοντας ότι «για μεγαλύτερες συγκεντρώσεις όπως συνέδρια, συναυλίες και αθλητικά γεγονότα όταν ακούω ανθρώπους να λένε ότι θα το οργανώσουν τον Οκτώβριο του 2020, δεν έχω ιδέα πώς πιστεύουν ότι αυτή είναι μια πιθανότητα. Νομίζω ότι αυτές οι δραστηριότητες θα είναι οι τελευταίες που θα επιστρέψουν (σ.σ. στην κανονικότητα). Ρεαλιστικά μιλάμε για το φθινόπωρο το 2021 το νωρίτερο».

Όπως τονίζει το stereogum.com ένα τέτοιο ενδεχόμενο δηλαδή μία… παύση των συναυλιών για 16 μήνες θα είναι καταστροφική για τη μουσική βιομηχανία η οποία δεν μπορεί να αντέξει κάτι τέτοιο.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι οι προβλέψεις του Emanual δεν λαμβάνουν υπόψιν τις προοπτικές ανάπτυξης φαρμάκου για το Covid-19 αλλά και εμβολίου για τον κορωνοϊό. Ειδικά για το πρώτο, οι προοπτικές είναι πολύ θετικές και εκτιμάται ότι μέσα σε μερικούς μήνες θα υπάρχει φάρμακο που θα προλαμβάνει τα επικίνδυνα στάδια του Covid-19.