Πώς αντιμετώπισαν την γκάφα της Μαρίας Αναστασοπούλου οι συνάδελφοί της

Πώς αντιμετώπισαν την γκάφα της Μαρίας Αναστασοπούλου οι συνάδελφοί της
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κάποια site μάλιστα κατέβασαν το θέμα, «page not found» πια, HTTP 404...

14 Απριλίου 2020

Εχει γίνει χαμός από χθες: το σχόλιο της Μαρίας Αναστασοπούλου του ΣΚΑΪ για το βλέμμα του τυφλού τενόρου Αντρέα Μποτσέλι ήταν κάτι το αδιανόητο.

«Είναι μία ασύλληπτη στιγμή, βλέπεις και τον ίδιο και από τη στάση του σώματος και από το βλέμμα του, βλέπεις κοιτάζει χαμηλά, νιώθει το βάρος της ευθύνης γι’ αυτό που κάνει εκείνη τη στιγμή…» είπε η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ σχολιάζοντας τη μίνι συναυλία που έδωσε ο Μποτσέλι στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου.

Γκάφα ολκής; Ναι όντως. Συμβαίνει, όμως. Ψυχραιμία. 

Το μεγάλο θόρυβο τον έκανε, σχολιάζοντας, η πάντοτε κοφτερή Ελενα Ακρίτα. «Στον ΣΚΑΙ ειπώθηκε ότι ο Αντρέα Μποτσέλι στην συναυλία από το Ντουόμο ‘κοιτούσε χαμηλά’. διότι ‘ένιωθε’ λέει ‘το βάρος της ευθύνης του’. Ο Μποτσέλι, κυρία Αναστασοπούλου ‘κοιτούσε χαμηλά’ επειδή είναι τυφλός. Και στο Ηρώδειο ‘χαμηλά κοιτούσε’ κι όχι γιατί έχει σπασμένα μάρμαρα. Λεπτομέρεια θα μου πεις», έγραψε.

Κάποιοι αδιαφόρησαν, κάποιοι γέλασαν, κάποιοι χλεύασαν, κάποιοι έδειξαν κατανόηση κ.ο.κ. Αναμενόμενο. Κι εμείς εδώ στο e-tetRadio δεν δώσαμε σημασία, δεν ασχοληθήκαμε. 

Εχει σημειολογικό ενδιαφέρον ωστόσο να δούμε πως αντιμετώπισαν το γεγονός διάφοροι συνάδελφοί μας.

Η Μαριάνα Πυργιώτη επέπληξε τους δημοσιογράφους και τις τηλεπερσόνες που κατέκριναν τη Μαρία Αναστασοπούλου:
«Περίμενα ότι οι συνάδελφοι και κάτι ζαβές τηλεπερσόνες θα σιωπούσαν. Οι χιλιάδες ώρες live της Μαρίας έχουν πια κι ένα - εκφραστικό - black spot. Άλλο ήθελε να πει κι άλλο είπε. Και καλά ο κόσμος δεν ξέρει. Εσείς βρε ξεφτιλισμένοι της ίδιας δουλειάς; Ντροπή σας...».

Σε διαφορετικό μήκος κύματος η Ναταλία Γερμανού, που κάνει τηλεόραση πολλά χρόνια τώρα:
«Εντάξει παιδιά, η Μαρία Αναστασοπούλου όφειλε να ξέρει ότι ο Μποτσέλι είναι τυφλός, έκανε γκάφα, οκ, προχωράμε. Σε μια τηλεόραση που η αγραμματοσύνη, ο βιασμός της ελληνικής γλώσσας και η χυδαιότητα πάνε σύννεφο, ας μην ακυρώσουμε όλη την παρουσία μιας αξιόλογης κοπέλας».

Ο Κώστας Παπαχιλμίντζος το είδε το θέμα... μουσικολογικά:
«Εντάξει, η Αναστασοπούλου μετά από 4.000 ώρες ζωντανής τηλεόρασης έκανε ένα λάθος με τον Μποτσέλι, εσείς όλοι που παίζετε τη διαφορά σοπράνο και κοντράλτο στα δάχτυλα πέστε να την ξεσκίσετε στην κριτική και την ειρωνεία. Το δικαιούστε».

Οσο για τον Αρη Πορτοσάλτε, τα γνωστά, ό,τι και να πει για οποιοδήποτε θέμα βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ από πίσω, οπότε κανένας δεν δίνει σημασία:
«Ο μαγεμένος αυλός του Μποτσέλι έσυρε από τα λαγούμια την αγέλη των ΣΥΡΙΖΟτρόλ! Και η ανθρωποφαγία, με τον ΣΚΑΙ στην πιατέλα, εκλεκτός μεζές στη Δικτύωση μέρες πού ναι. Έτσι, η Μ.Αναστασοπούλου του ΣΚΑΙ γνώρισε το ηθικό ανάστημα των αριστερούληδων».

Ο Δημήτρης Μάρκος το πήγε ακόμα πιο πέρα και πιθανότατα είναι ο μόνος που πιστεύει ότι δεν υπήρξε γκάφα:
Η Μαρία Αναστασοπούλου μίλησε για τη... στάση του σώματος και - προφανώς - όταν η στάση του σώματος «δηλώνει» ταπεινότητα, όπως «απαιτεί» η στιγμή, όταν νιώθεις το βάρος της ευθύνης, το σώμα «ακολουθεί» και μέρος του σώματος είναι το κεφάλι - τι να κάνουμε τώρα, να το ξεκολλήσουμε από το υπόλοιπο σώμα; - άρα κι αυτό χαμηλά θα κοιτάζει, ταπεινά ... όπως «απαιτεί» η στιγμή! Να το κάνω ακόμη πιο... ξεκάθαρο: Που είναι γραμμένο ότι ένας τυφλός άνθρωπος δεν μπορεί να έχει το βλέμμα του στραμμένο ... ευθεία ή και προς τα πάνω;

______________________

Τα λάθη φυσικά είναι ανθρώπινα. Ακόμα και η άγνοια. Ποιος δεν κάνει λάθη άλλωστε; Ολοι μας. Δικαιολογούνται επομένως. Αλλά και η κριτική είναι δικαιολογημένη. Ακόμα και η πλάκα. Μην τρελαθούμε εντελώς. 

______________________

Το περίεργο είναι που μερικά sites έσβησαν την είδηση για τη γκάφα της Αναστασοπούλου. Το έγραψαν και μετά το εξαφάνισαν. Μπορεί να το ξανα-έγραψαν κάπου αλλού; Ισως. Οσο και να ψάξαμε πάντως, δεν το βρήκαμε. 

Μήπως έπεσαν τηλεφωνήματα στο Ποντίκι

Στο Newsit;

Στο Zappit