Η συναυλία του Andrea Bocelli έσπασε όλα τα ρεκόρ

Η συναυλία του Andrea Bocelli έσπασε όλα τα ρεκόρ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο live-streamed μουσικό event όλων των εποχών

15 Απριλίου 2020

Η συναυλία, δόθηκε ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα των καθολικών στον ιστορικό καθεδρικό ναό Duomo του Μιλάνου χωρίς την φυσική παρουσία κοινού, αλλά με 2,8 εκατομμύρια άτομα από ολόκληρο τον πλανήτη να συντονίζονται στο YouTube για να παρακολουθήσουν live τη συναισθηματική εμφάνιση του Ιταλού τενόρου, που ένωσε τον κόσμο σε μία περίοδο όπου όλοι σχεδόν βρίσκονται σε απομόνωση στα σπίτια τους, για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Η συγκεκριμένη live μετάδοση, είναι το event κλασικής μουσικής αλλά και γενικότερα στην ιστορία του YouTube, με τους περισσότερους online θεατές.

Επίσης, το video performance συγκέντρωσε περισσότερο από 28 εκατομμύρια "χτυπήματα" στο YouTube, μέσα στις πρώτες 24 ώρες μόνο από την δημοσίευση του.

Τo performance του "Bocelli Music For Hope", μεταδόθηκε σε περισσότερο από 100 χώρες παγκοσμίως ενώ μέχρι και σήμερα βρίσκεται υψηλά ή και στην 1η θέση των τάσεων του YouTube σε Αμερική, Ιταλία, Καναδά, Αγγλία, Μεξικό, Ισπανία, Αργεντινή, Χιλή Βραζιλία.

Η εμφάνιση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του δήμαρχου του Μιλάνου και του καθεδρικού ναού και χάρη στη φιλοξενία του αρχιερέα του ναού και του ιδρύματος Veneranda Fabbrica del Duomo.

«Θα θυμάμαι τα συναισθήματα της πρωτόγνωρης και σημαντικής εμπειρίας αυτού του Αγίου Πάσχα, το οποίο η έκτακτη αυτή κατάσταση έκανε οδυνηρό αλλά ταυτόχρονα ακόμη πιο γόνιμο…, ένα Πάσχα που θα μείνει ανάμεσα στις αγαπημένες μου αναμνήσεις όλων των εποχών. Με εντυπωσίασε και με συγκίνησε έντονα το συναίσθημα να εκφράζεις την προσευχή εκατομμυρίων φωνών. Η αγάπη είναι δώρο. Η ροή της είναι πρωταρχικός σκοπός της ίδιας της ζωής», δήλωσε ο Andrea Bocelli.