Βαγγέλης Γερμανός: «Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε»

Βαγγέλης Γερμανός: «Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός μιλάει στο Loaded.gr λίγο πριν την αποψινή live streaming συναυλία του, στα Stay Home Sessions της United We Fly.

24 Απριλίου 2020

Στις 20:30 απόψε λοιπόν, ο Βαγγέλης Γερμανός θα παίξει από το σπίτι του, αγαπημένα τραγούδια.

«Βιώνω την κατάσταση όπως όλος ο κόσμος και προσπαθώ να μην πέφτω ψυχολογικά, δεν κάνω κάτι διαφορετικό», σημειώνει στο loaded.gr με αφορμή τη live streaming συναυλία του. «Βέβαια, εγώ έχω την κιθάρα, ρίχνω και καμιά νότα και κανένα τραγούδι. Το τραγούδι είναι φάρμακο».

Σήμερα θα μας χαρίσει και ένα νέο τραγούδι. «Έχω γράψει και ένα μικρό τραγούδι για τη φάση που περνάμε και θα το παίξω. Λέει απλά πράγματα να κάτσουμε μέσα, να ακούμε μουσική ό, τι δηλαδή λέμε όλοι οι καλλιτέχνες. Να μείνουμε σπίτι μας για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Όσο για το εάν αυτή η περίοδος είναι δημιουργική όπως συμβαίνει και με άλλους συναδέλφους του; «Τρώγοντας έρχεται η όρεξη, παίζοντας έρχεται η δημιουργία. Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο αυτή η περίοδος από πλευρά δημιουργικότητας.  Άλλωστε και πριν έπαιζα και τώρα παίζω,  βέβαια τώρα υπάρχει και περισσότερος χρόνος για να διαβάσουμε και κανένα βιβλίο. Πάντως για να είμαι ειλικρινής αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση θα έχει θετικές επιπτώσεις στην έμπνευσή μας. Θα γράψουμε τραγούδια».

Τα live streaming τελικά ήρθαν για να μείνουν; «Παρακολουθώ και τα live streaming στο εξωτερικό. Θα το δούμε στην πορεία εάν ήρθαν για να μείνουν. Δε νομίζω ότι το ζωντανό παίξιμο μπορεί να αντικατασταθεί και δεν συγκρίνεται. Δεδομένων πάντως των συνθηκών κάτι είναι και αυτά. Και ας μην ξεχνάμε το εξής: Οι καλλιτέχνες έχουμε ανάγκη την επαφή με τον κόσμο δηλαδή είναι κάτι μέσα στη ροή της δραστηριότητας που κάνουμε που παίζουμε, τραγουδάμε και γράφουμε τραγούδια. Συνεπώς με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε και αφού δε γίνεται δια ζώσης ας γίνει μέσω της τεχνολογίας».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συναυλία του Βαγγέλη Γερμανού ΕΔΩ

Η υπηρεσία είναι ανοιχτή σε όλους. Εάν το επιθυμείτε ομως, μπορείτε να μπείτε στο viva.gr και να διαθέσετε ένα ποσό της επιλογής σας για να στηρίξετε τους καλλιτέχνες αλλά και την ομάδα πίσω από τα Stay Home Sessions, για να μπορούμε να #μενουμεσπιτι με μουσική.