Το αηδόνι του αυτοκράτορα απόψε από το αρχείο της ΕΛΣ

Το αηδόνι του αυτοκράτορα απόψε από το αρχείο της ΕΛΣ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η όπερα για παιδιά της Λένας Πλάτωνος από απόψε στις 20:00 και για 30 ώρες διαθέσιμη στη σελίδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

24 Απριλίου 2020

Ένα μοναδικό έργο της Λένας Πλάτωνος πάνω στο ομώνυμο παραμύθι του Άντερσεν έγινε animated όπερα από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Η Λένα Πλάτωνος, το έργο της οποίας έχει συνδεθεί με τον κόσμο των παιδιών μέσα από τη θρυλική Λιλιπούπολη, έγραψε το "Αηδόνι του αυτοκράτορα" σαν μια μελωδική παραβολή για τη άνιση σχέση την τεχνολογίας με τον άνθρωπο.

Πρόκειται για ένα έργο σπάνιας ομορφιάς και ευαισθησίας σε μια εντυπωσιακή παραγωγή, όπου η όπερα γίνεται προσβάσιμη στα παιδιά μέσω του animation, δημιουργώντας έναν καινούριο, μαγικό, αλλά και συναρπαστικό κόσμο.

Το σύγχρονο μήνυμα του έργου, η συνύπαρξη αναλογικής και ηλεκτρονικής μουσικής, φυσικού και τεχνητού ήχου, η ευρηματική χρήση του animation και της live performance, οι μελωδικές γραμμές της Λένας Πλάτωνος και η δεξιοτεχνική φωνητική γραφή καθιστούν το "Αηδόνι του αυτοκράτορα" μια ιδεώδη γνωριμία των παιδιών με τον μαγικό κόσμο της λυρικής τέχνης.

Λιμπρέτο: Γιώργος Βολουδάκης / Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πετσατώδη / Animation: Ειρήνη Βιανέλλη

Θα μεταδοθεί από το www.nationalopera.gr από το https://www.facebook.com/greeknationalopera/

Μαγνητοσκοπήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2019 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος –ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ