Ενα παλιατζής πιο πριν που «όλα τα παλιά αγοράζει» και η Πρωτοψάλτη πέντε λεπτά πιο μετά να τραγουδάει

Ενα παλιατζής πιο πριν που «όλα τα παλιά αγοράζει» και η Πρωτοψάλτη πέντε λεπτά πιο μετά να τραγουδάει
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εχει και τα καλά της τελικά η καραντίνα, τα ευτράπελα, αυτά που δεν θα ζούσαμε αλλιώς...

25 Απριλίου 2020

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Καραντίνα λοιπόν και ξαφνικά εκεί που κάθεσαι, αποχαυνωμένος στο μπαλκόνι (όπως κάποιοι φίλοι στο Θησείο), περνά η Αλκηστις Πρωτοψάλτη πάνω στην καρότσα ενός φορτηγού και τραγουδάει. Live μαζί με τη μπάντα της. Σάββατο πρωί και, λες, «δεν μπορεί να (μου) συμβαίνει αυτό»...

Ενα παλιατζής πιο πριν που όλα τα παλιά αγοράζει και η Πρωτοψάλτη αμέσως μετά. Σε ένα φορτηγό! 

Κάνεις λίγη ώρα να συνέλθεις και ψάχνεις να δεις τι συμβαίνει. Και διαβάζεις πως είναι μία δράση του Δήμου Αθηναίων, το ανέβασε ο Κώστας Μπακογιάννης στο Instagram.

«Στον δρόμο με Αγάπη» έγραψε ο Δήμαρχος Αθηναίων. «Μόλις ξεκινήσαμε! Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με ένα φορτηγό τραγούδια τριγυρνάει στους δρόμους της Αθήνας. Ανοίξτε τα παράθυρα! Μένουμε σπίτι αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι!».

Δεν ξέρουμε ποιες γειτονιές είχαν την τύχη να ακούσουν την Πρωτοψάλτη πάνω από το φορτηγό και πόσα παράθυρα θα άνοιξαν. Και πόσα θα έκλεισαν δηλαδή, αλλά τέλος πάντων. Ξέρουμε μόνο πως το φορτηγό το συνόδευαν δύο αυτοκίνητα της δημοτικής αστυνομίας από μπροστά και κάποιοι Ζητάδες από πίσω. Στη μέση πήγαινε το άρμα με την Πρωτοψάλτη.

Το θέαμα ήταν απερίγραπτο όπως καταλαβαίνετε... Αν μία τραγουδίστρια του μεγέθους της Πρωτοψάλτη δεν καταλαβαίνει πόσο εκτίθεται όταν ανεβαίνει πάνω σε ένα φορτηγό και περιφέρεται τραγουδώντας (κι έξω από το Μαξίμου, αλλά τέλος πάντων), συγγνώμη, τι να κάνουμε. 

Το κιτς πάντως πολλούς γοητεύει.