Η zougla, η avgi και η... ΕΥΠ

Η zougla, η avgi και η... ΕΥΠ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αυτά που έγιναν χτες, ούτε σε σειρά στο Netflix...

30 Απριλίου 2020

Του Μπάμπη Πολυχρονιάδη

O ανιψιός και επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης αλλά και το Μαξίμου οφείλουν ν' απαντήσουν πλέον σε καταγγελία που ίσως είναι πολιτικά και θεσμικά ακόμη πιο βαριά και από τον ξυλοδαρμό του δικυκλιστή στην Μιχαλακοπούλου: χθες το πρωί, το site του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, zougla.gr, μερικές ώρες πριν βγει στη δημοσιότητα το όνομα του Γρ. Δημητριάδη ως του προσώπου που συνόδευαν οι «μπράβοι» αστυνομικοί που έδειραν τον πολίτη, κατονόμασε τον Δημητριάδη ως το πρόσωπο που εισηγήθηκε τη δημιουργία συγκεκριμένης «Ομάδας Κρούσης» που ανήκει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, στην οποία υπάγεται ο ένας από τους δύο «μπράβους»-αστυνομικούς, και που στις αρμοδιότητές της είναι -μεταξύ άλλων- να μεταφέρουν «επιχορηγήσεις» από το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων «στις ελίτ της εξουσίας»! Κολομβία κανονικά δηλαδή...

Τις καταγγελίες αυτές δεν σχολίασε, όμως, ούτε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος σε χθεσινοβραδινή του ανακοίνωση για την υπόθεση του ξυλοδαρμού -και ενώ υποτίθεται ότι διεξάγεται έρευνα από το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για το συμβάν- μας είπε λίγο-πολύ να μην πιστεύουμε στα... μάτια μας, στο βίντεο δηλαδή, επειδή αυτό το ανήρτησε μέλος του Ρουβίκωνα και είναι ύποπτο!

Αντιγράφουμε από το zougla:

«Το ρεπορτάζ βεβαίως συνεχίζεται και μετά από τις πρώτες αποκαλύψεις από το zougla.gr επανερχόμαστε με τη σύνθεση μίας καθόλα νέας και ιδιαίτερης δομής η οποία δημιουργήθηκε στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατόπιν προσωπικής πρωτοβουλίας του Νο 2 του Μαξίμου και ανιψιού του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη. Στο σημείο αυτό επισημαίνεται πως ο κ. Δημητριάδης ενεπλάκη ως δικηγόρος στη γνωστή και λίαν αμαρτωλή υπόθεση "ΕNERGA", της οποίας πρωταγωνιστής ήταν ο διαβόητος Αριστείδης Φλώρος. Η Υπηρεσία αυτή, γνωστή και ως "Ομάδα Κρούσης", είναι μία μονάδα που αποτελείται από αστυνομικούς με "ειδικά προσόντα". Είναι μποξέρ, τζουντόκα, γνώστες του καράτε κ.λπ. Όλοι αυτοί λειτουργούν υπό τις διαταγές συγκεκριμένου αστυνομικού, έμπειρου σε θέματα "νυχτερινών διαδρομών", ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει τη δημοσιογραφική έρευνα, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και είχε περάσει από Πειθαρχικό. Η υπόθεση αυτή έγινε γνωστή από το επεισόδιο στους... Αμπελοκήπους. Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το συμβάν σε κάποιο μελλοντικό δημοσίευμα... Οι γνώστες της ιδιαίτερης εσωτερικής αρχιτεκτονικής της ΕΥΠ σημειώνουν πως ο αρχηγός της ομάδας κρούσης συντονίζει αφενός ανεπίσημους και υπόγειους χρηματοδότες, αλλά και εκτελεί καθήκοντα «διακομιστή» εν είδει «ταμία». Οι «επιχορηγήσεις», κατά τις ίδιες πηγές, κατευθύνονται επίσης στα ιδιαίτερα ταμεία της ελίτ της εξουσίας. Τα πρόσωπα που ανέλαβαν τη χρηματοδότηση αυτού του Δικτύου ελέγχονται από το διαχρονικό και πολύ «Βαθύ Κράτος» της συντηρητικής παράταξης. Τα «κονδύλια» προέρχονται από δραστηριότητες στους επικερδείς τομείς των καυσίμων και των λαθραίων τσιγάρων. Για την ιστορία, η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και σχεδιαγράμματα ως προς αυτές τις δραστηριότητες. Σε αυτή την "Ομάδα Κρούσης" της ΕΥΠ ανήκει ο ένας από τους δύο "λεβέντες" οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον πολίτη στην οδό Μιχαλακοπούλου...»

Στο ίδιο ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στις 11.23 το πρωί, λίγο πιο κάτω έπεφταν «βέλη» και κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Τόσκας και η Όλγα Γεροβασίλη (πρώην ΥΠΡΟΠΟ) και ο Γιάννης Ρουμπάτης (πρώην διοικητής της ΕΥΠ) ότι δεν ασχολήθηκαν με την υπόθεση, όπως επίσης και τα ΜΜΕ που σχετίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τρεις ώρες αργότερα, όμως, στις 14.19 το site της «Αυγής» (ΕΔΩ) δημοσιοποίησε το όνομα του Γρ. Δημητριάδη ως του αξιωματούχου που συνόδευαν οι «μπράβοι»-αστυνομικοί που έδειραν τον δικυκλιστή.

Για την υπόθεση του ξυλοδαρμού, λοιπόν, το Μαξίμου δεν σχολιάζει γιατί λέει γίνεται έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. Σιωπή φυσικά και για τις σοβαρότατες καταγγελίες περί της «Ομάδας Κρούσης» και τα νταλαβέρια της με την «ελίτ της εξουσίας». Και μην μας πουν ότι δεν το είδαν. Άσχετα με το τι άποψη έχει ο καθένας για τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, το site του είναι σταθερά από τα πρώτα σε επισκεψιμότητα και ο ίδιος έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι θέματα που έχουν να κάνουν με Κατεχάκη, τα κατέχει.

Εσείς τi λέτε κύριε Χρυσοχοϊδη; Ρουβίκωνας και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος;